EM_malardalens-undertak_hero

Snygga undertak med precision

Att noggrant lägga ett bra undertak är en viktig del av en renovering. Detta av två skäl. Dels täcker det många kablar och ledningar som tack vare undertaket döljs på ett bra sätt, dels ger ett undertak en fördel akustikmässigt; en bra ljudnivå skapas för till exempel skol- och kontorsmiljöer.

Magnus Dahlgren i Eskilstuna tog steget och startade egen firma 2015 efter att ha arbetat som ställningsbyggare sedan 2003. Han har även haft ett spännande arbete ute på oljeplattformar på Nordsjön. 


Vi hittar honom i ett kvarter i Strängnäs, där han är engagerad med sitt bolag Mälardalens Undertak som underentreprenör i ett omfattande bostadsföretag, åt ett stort men relativt nytt byggföretag för regionen.


– Jag har limmat skivor upp mot taket i ett stort antal trappuppgångar och limmat lameller omlott längs garage, efterhand som byggföretaget renoverat i området. Jag är nischad på just undertak, och det ser jag som positivt; att ha fokus på en sak är viktigt och inte sprida ut sig med allt möjligt inom bygg. Jag vill vara bäst på det jag gör, menar Magnus. ”Man är på målsnöret och sniffar”

Magnus anlitas för sin kunskap inom undertak som underentreprenör vid både renoveringar och nybyggnation. Han kommer in mot slutet av byggprocessen, när el-, vvs- och ventilationsentreprenörerna gjort sina insatser med installationer. Då läggs ett undertak för att dölja installationsrör och kablar. ”Man är på målsnöret och sniffar hela tiden”, som Magnus säger. 


Oftast handlar det om små och medelstora ombyggnationer för Magnus del, då han driver verksamheten som enmansföretag. De första åren hyrde han ut sig som f-skattare till andra firmor, innan han beslöt att bilda ett aktiebolag 2017. 


– Ska jag ta mig an större uppdrag, måste jag ha fler anställda. Och det är inte helt lätt att få tag på personal som är rätt lämpade för jobbet. Jag har dock vid vissa tillfällen tagit hjälp av andra.


Men ett riktigt stort projekt, det största som Mälardalens Undertak anlitats för, handlade om byggnader på över 5000 kvadratmeter. Då hade Magnus ett år på sig att i takt med tillbyggnation med stommar på plan för plan, lägga undertak.


– Det är klart att jag på sikt vill växa, men noggrannhet är A och O i denna bransch, så hellre en liten firma med hög noggrannhet och kvalitet.


Ramavtal med Ecophone

Det är alltså projektets storlek som avgör vad Magnus väljer att ta på sig för uppdrag. Undertak i lägenheter och garage har präglat de första fem åren för honom. Skolor och kontor är också en möjlighet att jobba med; här fyller undertaken en viktig funktion med sitt akustikdämpande material.

  

Magnus Dahlgren försöker kombinera långa pågående uppdrag med små snabba insatser åt de kunder som han ofta utför jobb åt, och som han kan rycka ut på med kort framförhållning.


Fredagar strävar han efter att ha som en innedag för att fakturera och räkna på nya projekt. I Eskilstuna har han kontor och ett lager för byggmaterial. För att leverera en så hög kvalitet på undertaken som möjligt, har Magnus ramavtal med världskända undertakstillverkaren Ecophone, något som det krävs viss certifiering för att få. 


Trots det speciella året 2020 har han haft gott om uppdrag. Största framgångsfaktorerna hos Magnus är att han inte tummar på kvaliteten och är noggrann i sitt jobb. Det är det som skapar ett förtroende för honom hos beställarna.


Även på hobbynivå gillar Magnus att skapa bra ljud.


– Jag är hobbymusiker och har isolerat flera inspelnings- och träningsstudios under åren. Så jag har själv fått nytta av mina kunskaper av undertak i mitt musicerande! 

Läs mer...

2021-01-21

EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
  • MÄLARDALENS UNDERTAK AB
  • Tel: 0704-88 84 85
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv