Dela artikel

Söders Källa – källan till allt gott

Enterprise Magazine har återvänt till Söders Källa i Gävle för att se hur företaget har utvecklats. Här träffar vi Anette Svedinger, Tomi Holmberg, Sofie Lennartsson och Sebastian Borensjö som berättar vilka nyheter som har lanserats sedan sist. Välkommen till ett härligt rekreationsställe som erbjuder träning, massage och ekologisk kost.

Söders Källa är ett företag med helhetstänk. Innanför väggarna ryms allt det som får oss människor att må bra. Här kan du besöka gymmet som även har yogapass och massagehörna, eller njuta av en god måltid i den nyöppnade restaurangen som bara serverar ekologiska rätter och drycker. Anledningen till att Stefan Ehrin handplockades till att driva köket är att han äger ett brinnande intresse för spännande smaker och är otroligt duktig på att skapa nya, personliga menyer. Han säkerställer dessutom att maten är ekologisk eller närproducerad. Tomi Holmberg berättar mer ingående om det nya konceptet.
   – Vi lägger oss på ett lite högre skikt och serverar enbart ekologiska rätter av naturliga råvaror, utan farliga tillsatser. Allting görs från grunden.

Trots att restaurangen bara satsar på ekologiskt är rätterna ändå relativt prisvärda. En lunch kostar till exempel 95 kronor, vilket ligger helt i linje med andra högkvalitativa lunchrestauranger.

En tanke om välbefinnande
Det var när grundaren Anette Svedinger plötsligt blev sjuk som idén att skapa ett hälsans hus väcktes till liv. Som utbildad socionom hade hon arbetat med alla slags människor och tagit hela tre högskoleexamina, men när det kom till den egna kroppens funktioner och välbefinnande var kunskaperna bristfälliga.
   – Jag var över 50 år och insåg att jag trots all denna utbildning och yrkeserfarenhet visste så lite om min egen kropp, säger Anette. Det var ett uppvaknande för mig att inse hur viktigt det är att ta hand om den enda kropp jag får – och det var ett budskap jag ville sprida till andra.

Träning, skratt och gemenskap
Grundvisionen är att det ska kännas personligt att komma till Söders Källa, och därför ser personalen alltid till att uppmärksamma varje besökare. Tränaren Sofie Lennartsson märker snabbt om någon blir borta från hennes träningspass och då skickar hon iväg en liten hälsning. ”Stora salen” kan bokas för konferenser, konserter och andra större evenemang. Den sista fredagen i månaden arrangeras där exempelvis stand up-föreställningar med kända komiker.
   Intresset för ekologiskt växer hela tiden och den nya restaurangsatsningen känns därför helt rätt i tiden. Nästa steg blir att utöka verksamheten med ytterligare en lokal, med fokus på hälsa och miljö.
   – Vi gör det här för andra människor, avslutar Sebastian Borensjö.

2015-02-04