www.enterprisemagazine.se - www.battrenatter.se - 02-03-2021

Sov gott!

Att få sova gott varje natt är ett måste för ens välbefinnande. Tyvärr lider allt fler svenskar av kontinuerliga sömnsvårigheter och problem. Antalet personer med sådana typer av bekymmer tenderar att öka med tiden. Många menar att stress har en stor inverkan på sömnen och med tanke på att vi idag lever i en stressig miljö så får allt fler problem med sömnen. 


Vad krävs det för att kunna sova gott? Till att börja med en bra säng. Ett brett utbud av sådana hittar du här. Du kan beställa allt du ser i sortimentet på nätet. 


Sängens stora betydelse för en bra sömn 

En enkelsäng, en fällbar sådan eller en kontinentalsäng? Vilken väljer du och varför? Ja, det är upp till var och en att införskaffa en variant som passar ens egna behov. Sängramen går ihop med madrassen som spelar stor roll för ens sömn. För dig med ryggproblem bör madrassen vara skräddarsydd och rekommenderad av en specialist. Även om du inte lider av några sådana bekymmer ska du investera i en bra madrass anpassad till dina kroppsbehov. 


Bra tips för din sömn

Du har nu skaffat dig en bra säng. Kudden är också inköpt och allt är anpassat för din kropp och preferenser. Men finns det något ytterligare du kan göra för att få en bra sömn. Det gör det faktiskt. Här kommer några superbra tips för dig som kanske har svårt att sova ibland. 

  • Undvik kaffe, té och energidrycker på eftermiddagar och kvällar
  • Vädra sovrummet innan läggdags
  • Dämpa ljust och skapa en lugn atmosfär
  • Skaffa en läggrutin som du strikt följer
  • Gå inte och lägg dig om du inte är trött. Vänta en stund istället och försök igen

Du kanske har några egna tricks som inte finns med på listan. Bra för dig! Använd dig av dem och sov gott. 


Sponsrat innehåll

Läs mer...

2021-02-05

Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv