enterprise.se_Partnertekst_30-07-2021

Spabad eller utespa hemma

Hur lyxigt är det inte att ha ett alldeles eget spabad hemma? Inte undra på att det blir alltmer populärt att investera i spabad! Eftersom det ger hemmet en känsla av lyx och dessutom är extremt avslappnande efter en lång arbetsdag. 


Och numera kan du välja mellan inomhus modeller och även utomhus modeller. Varför inte lyxa till det i badrummet eller på altanen? Du är trots allt värd det!


Spabad för inomhusbruk

Det finns ett helt enormt utbud av spabad för inomhusbruk nuförtiden. Men hur hittar du då spabadet som passar perfekt för dig? Svaret är att du behöver rannsaka dig själv och dessutom göra efterforskningar. Är du ute efter avancerade rengöringssystem eller endast mysiga bubblor? Kanske är det mysbelysning som lockar?


Ha även i åtanke att ett spabad för inomhusbruk oftast måste fyllas och tömmas i och med var användning. Det kan därför vara smart att tänka över storleken både en och två gånger innan du investerar i ett spabad. 


Även om det finns modeller med kapacitet för upp till åtta personer betyder inte det att just du behöver så mycket utrymme.


Se över hemmets konstruktion

Eftersom ett fyllt spabad väger rätt så mycket är det smart att se över golvet innan du ens börjar se efter ett spabad. Kanske måste du först förstärka golvet för att säkerställa att det klarar av tyngden av ett spabad? Ta hjälp av proffsen för denna process då det är extremt viktigt att golvet håller eftersom det kan leda till dyra skador.


Glöm inte ventilationen

En annan sak som bör ses över är ventilationen. Ett spabad ger ifrån sig mycket mer vattenånga än ett vanligt badkar och ventilationen måste oftast anpassas en del för att undvika fuktskador i framtiden. Som vi alla vet leder fuktskador oftast till mögel som kan vara väldigt svårt att få bort. Och dessutom farligt för hälsan.


Eluttag på rätt ställe

Den sista saken att ha i åtanke gällande hemmets konstruktion är elen. En hot tub behöver ett eluttag för att fungera. Och detta eluttag kan tyvärr inte vara ett vanligt eluttag du har vart som helst i hemmet. Se till att en auktoriserad elektriker installerar ett eluttag anpassat speciellt för spabad för säkerhetens skull.


Spabad för utomhusbruk

Funderar du på om du ska investera i en pool eller ett spabad? Välj då ett spabad! Anledningen är att en pool kan du inte använda under vinterhalvåret. Men ett spabad fungerar alldeles utmärkt under vinterns kalla och mörka dagar. 


Även om det står utomhus i kylan är det fantastiskt skönt att bada i när snön ligger på marken.


Elförbrukningen ökar tyvärr avsevärt med ett spabad. Om du badar ett par gånger i veckan i cirka 38 grader drar det cirka 3000-4000 kwh. Vilket motsvarar ungefär femtusen kronor per år. Ta med det här i beräkningarna när du ska köpa ett spabad för utomhusbruk eftersom det kan göra stor skillnad i budgeten.


Form och design

Hur vill du då att spabadet ska vara utformat? Vill du ha en mindre modell för två eller vill du ha plats för upp till sexton personer? Valet är ditt! Om du är ute efter speciella funktioner som massagestrålar, belysning eller mysiga bubblor finns även detta för spabad du använder utomhus. Vart har du då tänkt att placera spabadet? Vill du ha det direkt på marken eller är du ute efter en snyggare design med en altan? Det finns modeller som kan sänkas ner i en altan. Och det ser verkligen extra lyxigt ut! Oftast krävs det inget bygglov för en altan men det kan variera från kommun till kommun.


Praktiska tillbehör

Beroende på modell, märke och utformning finns det en hel uppsjö av smarta och praktiska tillbehör att välja mellan. 

  • Jetstrålar
  • Extrabelysning
  • Trappa
  • Överbyggnader
  • Rengöringsmedel

Listan kan göras lång och det kan därför vara smart att se över vilka tillbehör som finns att köpas till för den modell du fastnat för innan du faktiskt investerar i ett spabad. Oavsett om det är för inomhus- eller utomhusbruk. 

Läs mer...

2021-07-30

Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

Arkiv