EM_FiveBall Motocenter_02

Spännande motorbutik på Hedenstorp

På FiveBall Motorcenter i Jönköping ryms ett stort utbud av motorcross, enduro, fyrhjulingar och mopeder samtidigt som de också har en modern verkstad. Här råder dessutom en hög kundservice, då man alltid strävar efter att möta kundernas behov. – Vi har ett stort utbud av fordon och en modern verkstad som är redo att ta emot de allra flesta jobb när kunderna behöver det, säger Tobias Sturesson.

När man kliver in hos FiveBall Motorcenter möts man av trivsamma lokaler som både är exklusivt och stilrent inredda. Här kan de motorintresserade snabbt hitta många fina blickfång.


– Det ska kännas att man kliver in i en enduro-, motocross- och crossbutik, säger Tobias Sturesson som driver butiken och verkstaden. 


Butiken som har funnits i fyra år har växt i både utbud och kundkrets. För 1,5 år sedan flyttade butiken till de lokaler på Hedenstorp i Jönköping där företaget ligger beläget idag. Detta bland annat för att få tillgång till en större verkstad.


Tobias som själv alltid haft ett stort motorintresse och började åka motorcross redan som treåring blev anställd sex månader efter starten, då delägarna Thomas Karlsson och Andreas Onselius letade en mekaniker.


– De sponsrade mig när jag tävlade i enduro och när jag hörde att de sökte någon att anställa blev jag genast intresserad, då jag alltid haft ett stort intresse för motorer.
Även fyrhjulingar i sortimentet 

Till en början sålde de endast crossar och enduros i butiken men då de märkte att efterfrågan på mopeder var stor, valde de att plocka in även det i sitt sortiment.


– Ett år efter starten började vi med mopeder och försäljningen har varit över förväntan. Vi trodde att vi skulle sälja 5-6 mopeder om året men idag är den siffran uppåt 30-50 per år.


Bland mopederna finns bland annat det franska märket Cherco. Här finns också det Italienska motorcykelmärket Beta, som återfinns på såväl motorcross och enduros som mopeder. Här finns även elmopeder samt supermotard mopeder, som är populära bland både killar och tjejer.


FiveBall Motorcenter som alltid strävar efter att möta kundernas behov, valde också att ta in fyrhjulingar i sitt sortiment och idag säljer de bland annat fordon av märket CF Motor.


– Det är en vardagsfyrhjuling som kan användas av såväl lantbrukaren som villaägaren. I år har det varit väldigt populärt att åka ut i skogen och grilla, vilket har gjort att många barnfamiljer köper dem.


Välbesökt verkstad 

Intill butiken som också säljer många tillbehör ligger också verksamhetens verkstad, vilket gör att kunderna kan få ett helhetskoncept när de handlar. Här tar de emot crossar, enduros, fyrhjulingar och mopeder för både reparation och service.


– Oftast är vi fullbokade två veckor framåt på verkstaden, då många lämnar in sitt fordon till oss. Vi samarbetar också med försäkringsbolag inom mopedreparationer.


Förutom Tobias jobbar även ytterligare två anställda i verksamheten och målet är att fortsätta växa i lagom takt.

FiveBall Motorcenter som både besitter stor kunskap och alltid värnar om sina kunder, har under åren fått många nöjda och återkommande kunder.


– Vi erbjuder en modern verkstad, servicemöjligheter och bra kundbemötande så att alla kunder känner sig trygga i sin affär och vet att de har någon att vända sig till om något går sönder.


Inom verksamheten råder en hög kundservice, då de också erbjuder hemkörning. Under coronapandemin har de även erbjudit tjänster som att åka hem till kunden, där de ställer ut sitt fordon som behöver lagas.  


– Vi försöker alltid tillmötesgå alla kunder så långt det går, avslutar Tobias

Läs mer...

2021-08-06

Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • FIVEBALL MOTOCENTER
  • Tel | 036 550 52 55
  • Adress | Vitmossevägen 2, 554 75 Jönköping
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine