Dela artikel

Succérestauranger i Örebro

Efter sju års enträget arbete i den hårt konkurrensutsatta restaurangbranschen har Robert Sandqvist och David Lindqvist öppnat tre populära verksamheter i Örebro. Den familjära stämningen tillsammans med vällagad mat och goda drinkar till överkomliga priser är några av recepten till framgångarna.

Allt började 2008 då Robert Sandqvist och David Lindqvist slog sina påsar ihop och öppnade Lilla Örebro – en restaurang som snabbt blev en succé.

– Vi ville skapa en kvarterskrog dit vanliga människor skulle kunna komma flera gånger i veckan för bra mat och gemytlig stämning, berättar Robert.

Ett vinnande koncept visade sig som ganska snart växte ur sin kostym. Men när lokalen intill blev ledig bestämde sig duon, utan att tveka, för att öppna ytterligare en restaurang.

– På Stora Örebro är menyn ganska lik den på Lilla men med en lyxigare touch, säger Robert.

Och när köket har stängt på Stora höjs volymen i baren och restaurangen byter skepnad.

– Det blir lite mer party och många av gästerna från Lilla avslutar kvällen i loungen på Stora, säger David leende.

I mars 2015 var det så dags för den tredje verksamhetsmedlemmen att födas och som döptes till det genuina namnet Gamla Örebro. Till denna valde man en lokal med trivsamt läge i Wadköping.

– Gamla Örebro fungerar som ett komplement till restaurangerna och där finns café, festvåning och konferenslokal, berättar Robert.

Här kan man erbjuda sällskap en skräddarsydd helkväll med mat, dryck och efterföljande drinkbord på Stora Örebro för dem som så önskar.

– Många som kommer från andra delar av landet uppskattar möjligheten till en guidad tur på Cajsa Wargs Hus som extra krydda, säger David.

Just nu är de två i full färd med att öppna Retrobutiken Nytt och Gammalt där man planerar att sälja restaurangutrustning och närproducerad mat.

Att sitta stilla och nöjda är verkligen inte de här två herrarnas melodi.

2015-11-30