Dela artikel

Sushi med amerikansk touch

För den som älskar sushi är Teso Sushi precis rätt ställe. Här kan man njuta av sushi i spännande smaker. Sushin präglas av de amerikanska smakerna men här har man också hämtat inspiration från den japanska och europeiska sushikonsten.

På Teso Sushi har man en bred meny som lockar många gäster. Här har man anammat sushikonsten och kan erbjuda välsmakande sushi av många olika slag. Munkhtur Tuvdendorj driver Teso Sushi i både Älvsjö och Södertälje. Han har en lång erfarenhet och bred kunskap efter att ha jobbat i branschen under femton år. Munkhtur fick lära sig sushikonsten på bästa sätt, nämligen av en äldre, japansk sushikock. Därefter började han jobba åt olika restauranger i Stockholm innan han beslutade sig för att starta eget och öppnade då sin första restaurang Teso Sushi i Älvsjö.


Välfylld meny

Lokalen i Älvsjö är smakfullt inredd. Här har man inte bara lagt fokus på menyn, utan även att skapa en inredningsstil som känns inbjudande och trevlig.


Sushimenyn har bredd och här finns det mycket som frestar. Framförallt har Munkhtur lagt fokus på en amerikansk framtoning men det finns också inslag från det japanska och europeiska köket.


      – Här kan vi erbjuda kunderna riktigt bra sushi och de kan även välja en avsmakningsmeny, som består av fyra olika sorters sushi, om de känner sig osäker på vad de vill ha, säger Munkhtur.


För den som är sugen på lite kraftigare rätter som är varma, så finns också en och annan varmrätt på menyn.


      – Vi har en välfylld meny och jag ser det som något positivt att ha många stående rätter på den, då många kunder har sina favoriter som de återkommer för att avnjuta. Jag gör inte som vissa andra restauranger, som byter meny titt som tätt, utan jag vill att mina kunder ska kunna få sina favoriträtter året om.


Brett utbud 

Munkhtur förklarar att när man äter på någon av hans restauranger, kan man räkna med att alltid få mat som lever upp till förväntningarna, då hans motto är att alltid leverera absolut bästa kvalitet.


      – Mina femton år i branschen har gett mig väldigt god erfarenhet av att leverera just det. Jag kan sushi och lovar att vi har extremt bra kvalitet på det vi lagar och bjuder våra gäster på, menar Munkhtur.


Munkhtur har idag flera anställda kockar och i framtiden ser han sig komma att fortsätta driva sina restauranger på samma sätt som idag, då han känner att han har hittat rätt personal och ett koncept som fungerar.

2020-04-21