Under 90-talet slog sushin igenom ordentligt i Sverige, och idag är den japanska maträtten lika erkänd i restaurangutbudet som pizza och kinakrogar landet runt. I Sköndal, som i folkmun kallas Söderorts smultronställe där gamla ekar och tallar utgör en vacker natur, har en ny sushirestaurang öppnat.
– Sushi Wakasaya är vår tredje restaurang. Vi fick så stora framgångar med de andra två, speciellt den på Kungsholmen, att vi kör på samma koncept även här, säger ägaren Dorj Batgerel.
Att satsa på kvalité, hälsosam mat och en annorlunda, innovativ miljö, visade sig bli en riktig framgångssaga. Som restauranggäst möts du av en välkomnande fräsch lokal med ett öppet kök i mitten av själva lokalen.
– Grundkonceptet är färsk fisk och fräscha grönsaker. Alltid färska råvaror! Det är vi oerhört noga med.
Men det som skulle locka flest kunder var ett hälsosammare alternativ på menyn.
– Iden att kombinera sushi med sallad visade sig bli en riktig succé bland matgäster. Menyn består inte av en sedvanlig 9-bitars sushi. Vi serverar alltid sallad och specialtillbehör.
Populärt bland matgästerna är även varmrätter, men främst salladsmenyen som är uppskattad på lunchen. Drömmen är att i framtiden öppna fler restauranger.
– Just nu har vi fullt upp med att driva dessa tre, samtidigt som vi tillgodoser kunders behov av större beställningar till festligheter som till exempel konferenser och födelsedagar. Tanken är att även kunna erbjuda catering inom kort.