Trosso¨Ro¨rtja¨nst_enterprisemagazine01Trosso¨Ro¨rtja¨nst_enterprisemagazine02Trosso¨Ro¨rtja¨nst_enterprisemagazine03Trosso¨Ro¨rtja¨nst_enterprisemagazine05

Allt från värmepumpar till badrumsrenovering

Ett ankare finns med i loggan för Trossö Rörtjänst. Inte konstigt då Karlskrona är en skärgårdsstad och ägaren Magnus Jönsson först tänkte sig en bana inom fartygsbranschen. Men idag driver han sitt företag med lokala uppdrag och är mycket nöjd med det.

Jag har släktingar i skeppsbranschen så först var jag inne på det och gick Energiprogrammet på gymnasiet. Men samma utbildning hade även inriktning rörmokeri så det blev det. Det finns ju alltid ett behov av en vvs-tekniker!


20 års erfarenhet

Efter att ha arbetat som anställd under 11 år, startade han eget, och förra året blev Trossö Rörtjänst verklighet. Idag har Magnus en anställd och har nu över 20 års erfarenhet av branschen.

   Det är lagom, jag är nöjd med verksamheten som den är och vill jobba lokalt med företag och villaägare inom fyra-fem mils omkrets runt Karlskrona, menar Magnus.

   Främst är det villaägare Magnus anlitas av. Dock finns han med i entreprenader när ett par lokala byggföretag behöver hjälp med vvs-entreprenaden och just nu utför han ett uppdrag med en stamrenovering i centrala Karlskrona åt en fastighetsägare.
Var tydlig med kostnader

Han ser det viktigt att hans kunder ska vara nöjda med det han utför och inte minst att man är tydlig med att förklara vad ett jobb kostar. 

   – Man ska vara noga med allt tycker jag; kommunikationen är viktig om till exempel kostnaden för en installation stiger mer än vad man tänkt från början. Jag vill följa branschens regler och jag är certifierad enligt Säker Vatten så jag vill göra det riktigt, påpekar Magnus.

   Magnus Jönsson utför allt ifrån värmepumpar till vanliga vvs-installationer. I vissa fall kan Magnus även utföra lite rördragningar till olika garderobslösningar eller liknande. Kopparrör och industrilook är relativt populärt, vilket han märkt av. Han samarbetar med ett byggföretag; Byggplanerarna i Jämjö, och vid nyproduktion av villor står Trossö Rörtjänst för rörmokeriet.


Rätt värmepump till rätt hus

Främst är det badrumsrenoveringar och tvättstugerenoveringar hos villaägare, som blivit de vanligaste uppdragen för Magnus. Den senaste tiden har Trossö Rörtjänst dock fått rycka ut och byta flera dricksvattenpumpar som gått sönder och även varmvattensberedare.

   Värmepumpar installeras det en hel del av också. Här fyller Magnus en viktig rådgivande funktion.

   – Vi dimensionerar rätt värmepump till rätt hus; den får inte bli varken över- eller underdimensionerad och villaägare drabbas av en för hög elräkning, påpekar Magnus. Det är viktigt att se hur huset är isolerat också.

   Andra viktiga saker för Magnus som vvs-installatör är att hålla den tid man har lovat att komma till husägaren. Och att givetvis att utföra jobbet fackmannamässigt rätt.

   – Försäkringsbolaget har vi en dialog med också, och det är viktigt att jobbet utförs rätt och enligt organisationen Säker Vattens regler. Vi uppdaterar oss med Säker Vattens utbildning var femte år.

   Ibland kan Trossö Rörtjänst ta på sig totalentreprenaden, om man ska renovera ett badrum. Då sköter Magnus kontakterna med de andra hantverkare som behöver kopplas in.

   Jag är väldigt nöjd med hur mitt företag utvecklats hittills. Vi ”jagar inte jobb”, utan jag vill jobba i lagom skala och med uppdrag runt Karlskrona och uppåt Bergkvara-hållet. Jag vill själv vara ute och jobba - jag trivs bäst ute hos kunderna med rörtången i handen!

Läs mer...

2020-12-10

EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
  • TROSSÖ RÖRTJÄNST
  • Tel: 0708-38 40 63
  • Adress: Branthalla 615, 373 75 Jämjö
  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine