Dela artikel

Tar hand om dina fötter

Fötter har alltid legat Tina Selander varmt om hjärtat. Efter många år inom vården samt en utbildning till diplomerad medicinsk fotterapeut startade hon Tinas Fotvård. I dag hjälper hon sina kunder att lindra problem som förhårdnader, fotvårtor och liktornar.

Värk och problem med fötterna påverkar humöret. Det vet inte minst Tina Selander på Tinas Fotvård som behandlar i första hand medicinska fotbesvär. Hon lindrar, tar hand om och hjälper till med en liten pedikyr för den kund som vill.
    – Jag har alltid brunnit lite extra för fötter. Efter många år inom vården har jag sett hur besvärligt det kan vara när fötterna krånglar. Dessutom är det svårt för många att ta hand om fötterna själva, säger Tina Selander.

Efter utbildningen på Axelssons startade hon eget. Som komplement till de egna lokalerna kan Tinas Fotvård även erbjuda hembesök hos sina kunder. Ett smidigt alternativ som uppskattas av många!
    – För mig som medicinsk fotvårdare handlar det i första hand om att bevara fotens funktion. Det kan exempelvis vara att komma till bukt med nageltrång och förhårdnader som är vanliga problem. Här skapar vi en bra grund.

Som komplement till behandlingarna säljer Tinas Fotvård även en rad produkter speciellt framtagna för den så utsatta kroppsdelen. De flesta är ekologiska och vissa rena naturprodukter. Tina Selander har ett jämt flöde av kunder året om men en trend kan hon märka av.
    – På våren är det alltid fler som hör av sig, man vill helt enkelt ha fina fötter när sandalerna ska på. Bra och snygga fötter är en härlig start på sommaren!

2013-12-28