– Vi känner oss verkligen välkomna, det är tydligt att Brommaborna uppskattar ett lokalt alternativ till restaurangerna inne i city, säger Mika Savinainen.
Han driver Texas Longhorn i Bromma tillsammans med Petri Utriainen, och duon kan nöjt konstatera att gästerna vallfärdat till restaurangen sedan dörrarna slogs upp i juli.
Texas Longhorn har funnits i över 20 år och är i dag ett väletablerat koncept med gott rykte. Hit kommer kunder i blandade åldrar för att njuta av vällagat kött – tillagad på restaurangens kolgrill. Som tillbehör väljer man sedan mellan bakad potatis eller pommes frites, samt ett stort utbud av tillbehör.
![166046 TX0 166046 TX0](http://www.enterprisemagazine.se/upl/images/488742.jpg)
Revbensspjäll, fajitas och chiligryta är andra populära val, samtliga med smak av Texas.
– Du väljer själv hur stor stek du vill äta och betalar därefter. Bra för plånboken, men även för miljön – vi kastar väldigt lite mat, förklarar Petri.
Sedan i början av oktober serveras man i Bromma också lunch. På menyn finns ett tiotal hamburgare, samt sallader. De flesta rätter på menyn finns som vegetariskt alternativ – mycket populära sådana.
– Vår vegetariska meny får oerhört goda omdömen, berättar Mika stolt.
Restaurangen har drop-in alla dagar och här samlas allt från idrottsföreningar, till ungdomar, barnfamiljer eller
kollegor på lunchmöte. Är det fullsatt rekommenderar ägarna att börja med ett besök i baren.
– Baren är ett trevligt tillhåll. Du kan ta en fördrink eller lättare tilltugg. Vi gör till exempel Brommas godaste Irish coffee.
Efter succéstarten arbetar Texas Longhorn i Bromma nu vidare för att ytterligare möta besökarnas önskemål. Efter årsskiftet ska ett nytt rum stå klart, utrustat med projektor och anpassat för möten, avslöjar Mika och Petri.