Dela artikel

Svenska råvaror med känsla för Texas

På Smedjegatan i Västerås ligger det populära Texas Longhorn där smaker och inredning känns genuint för den amerikanska södern. Efter sommaren kommer en nysatsning som märks både på menyn och i detaljerna.

Enterprise Magazine träffar Fredrik Forsell i Västerås för att höra mer om nysatsningen på restaurangen. Sedan förra året driver han Texas Longhorn och har flera idéer för hur den kan förnyas och bli ännu mer attraktiv.


– Vi har haft i stort sett samma meny sedan 1994 och den här förändringen är välkommen i kedjan. En av de största nyheterna är att menyn breddas med sallader, fisk och en alldeles speciell texaskorv - hamburgarna kommer att få stå tillbaka lite nu. 


Ett annat viktigt steg i utvecklingen är att restaurangen satsar på svenskt kött, fisk och skaldjur som härstammar från hållbara bestånd. Smakerna kommer fortfarande att vara rotade i Texas men har flirtat med de södra delarna, och ännu mer tillbaks till rötterna. Exempelvis serveras Ugly american i ett Texas Toastbröd. Under sommaren har restaurangen öppet för middagsgäster efter klockan 16.00, och i höst kommer satsningen att sättas i verket.


174065 TL3


För alla köttälskare finns de välkända rätterna av perfekt marmorerat kött som helst ska ätas medium rare, chilispäckad köttgryta eller glansiga ribs. För den som verkligen tror sig klara utmaningar finns en tävling att testa sina gränser i.


– Vi har kört en tävling under våren som går ut på att klara ett kilo av vårt bästa nötkött. Alla som antar utmaningen presenteras på vår Facebooksida, men bara den som verkligen klarar det får gå hem med medaljen som visar att man klarat att ”beat the meat”! Det är något att hänga om halsen sedan, säger Fredrik och skrattar. 

2017-08-31