Dela artikel

Tränings- och kostveteran som ser vad som funkar

Britt Lindberg har alltid arbetat med hälso- och friskvård, och samtidigt haft en dröm om egenföretagandet. För två år sedan infann sig känslan av nu eller aldrig, något som resulterade i Britt Lindberg Hälsokonsult som faktiskt har gått helt lysande för att använda Britts egna ord. ”Det är det bästa jag har gjort – absolut!”

Det är kost och träning som står i fokus och den personliga träningen tar allra störst plats.
   – Vi är ute i skogen mycket och går, springer eller cyklar samt kör redcordträning och Kettlebells på Jernvallen Multicenter, berättar Britt.

Hon håller också i gruppträning där den funk-tionella träningen med inslag som rörlighet, balans och styrka står i centrum. Deltagarna är i precis alla åldrar.
   – Just nu har jag sex sådana grupper per vecka och får utöka hela tiden. Det sprider sig att det är enkelt och ger snabba resultat, säger Britt, som även håller i grupper som ägnar sig åt utomhuslöpning, från nybörjarlöpning till löpning på elitnivå, samt många företagsgrupper.
   – Det finns ett företag som lägger sin friskvårdstimme på mig och bjuder in sina underleverantörer, exemplifierar Britt.

Det finns en hel del trender, både när det kommer till dieter och träning, men inte hos Britt. Här är det enkla och naturliga som gäller.
   – Jag har varit med så länge att jag ser vad som funkar bäst, vad som håller, säger Britt, som har arbetat som kostrådgivare i cirka 20 år och är hälsopedagog och undersköterska i grunden.

2014-01-07