EM_bromolla_01EM_bromolla_03EM_bromolla_05EM_bromolla_04EM_bromolla_02EM_bromolla_06

Transport- och containertjänster i Sölvesborg

Bromölla Skrot & Containerservice har minst sagt en bredd att stoltsera med. Att hyra ut containrar och sortera material åt byggföretag eller röja på villaägarens tomt är bara en liten del av alla deras tjänster.

Henrik Lindekrantz och Roger Andersson som tog över företaget för fyra år sedan har båda en lång erfarenhet av branschen och även av företaget då de jobbat som anställda under många år inom verksamheten. 


Företaget har en lång historia då det tidigare drevs som familjeföretag och startade redan på 1970-talet. Både Henrik och Roger som har ett stort intresse för lastbilar och motorer köpte en del av företaget under 2014. Två år senare fick de erbjudande att köpa hela företaget och med deras långa erfarenhet av både branschen och företaget tvekade de inte och idag har de en stor kundkrets och ett brett spann av tjänster. 


Tar hand om osorterat byggmaterial 

Företags kunder består dels av privatpersoner, ofta villaägare, som kan hyra container till ett fast pris. 


– Folk känner att det är skönt att ta hem en container och slänga allt osorterat. De vet både vad de får betala och att de blir sorterat på rätt sätt, säger Henrik.  


Då de har många maskiner, som hjullastare, en liten grävmaskin och kran till lastbilen, kan villaägaren anlita dem för fler tjänster. 


– Vi tar bort buskar, träd och liknande, som vi både drar upp och forslar bort.


Deras kunder består också av större och mindre företag som byggföretag.


– De hyr containrar för att bland annat slänga osorterat byggmaterial och annat som kan återvinnas. Vi tar hand om allt brännbart och sorterar det också innan det körs till återvinningen. 
Från materialet tar de hand om obehandlat och behandlat trä som de sorterar ur, flisar och säljer till värmeverk. De tar även hand om restprodukter som kalk som de blandar med inköpt kalk som innehåller mycket magnesium. Kalket säljs sedan till lantbrukare som använder det som jordförbättring.


Uppdrag åt kommuner 

Företaget har också många rena transportuppdrag då de kör alltifrån spannmål till spån. De köper också in skrot från lantbrukare, som kunden antingen kan lämna hos dem eller få hämtat på plats. Här tar de också hand om farligt avfall, då de både märker upp och rapporterar åt kunden. Deras kunder består även av kommuner, där de placerar ut containrar vid deras centralförråd och tömmer vid behov. 


– Vi fick bland annat i uppdrag att köra aska från pannan åt Kristianstads kommun. På förfrågan lämnade vi offert och eftersom vi både ligger vettigt i pris och är ISO-certifierade fick vi äran att göra det. Vi har många nöjda kunder, vilket är väldigt kul, säger Roger. 
Inom företaget värnar man om kunderna och utför alla uppdrag med kvalitet och noggrannhet. Här är de noga med att alltid lämna ett gott intryck och ett väl utfört jobb. Idag utför de cirka 13 000 uppdrag om året och varje bil hanterar cirka 10-15 uppdrag om dagen. Företaget jobbar till största del med material inom återvinning men utför även uppdrag inom sekretesshantering. 


– Vi har många juristfirmor och banker som kunder, då vi tar hand om sekretessmaterial i plomberade kärl, säger Henrik.


Idag har företaget 17 anställda och Henrik och Roger har minst sagt fått bra rullians i sin verksamhet.


– Vi är så nöjda och stolta över det vi gör och den personal som vi har, avslutar Henrik. 

Läs mer...

2021-04-20

EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • Bromölla Skrot & Containerservice
  • Tel: 0456-420 40
  • Adress: Pålvägen 3, 294 39 Sölvesborg
  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  _webb_BI1

  CAIA Cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine