Dela artikel

Trygga IT-lösningar som håller i längden

”Din IT ska fungera. Gör den inte det löser vi problemet.” Så sammanfattar Ronnie Afzelius verksamheten i egna bolaget AIT, ett företag som med bred kompetens och lång erfarenhet erbjuder trygga och kostnadseffektiva IT-lösningar till både små och stora bolag.

När Ronnie Afzelius beslutade sig för att starta eget var det främst den ökade friheten som lockade.


– Att driva eget var så mycket roligare. Efter att ha drivit bolaget på fritiden under ett år bestämde jag mig sedan för att satsa, berättar han.  


I dag är AIT(Afzelius Informationsteknik) en väl inarbetad verksamhet som tillhandahåller det mesta inom IT. Man sysslar bland annat med support, försäljning av hårdvara och molntjänster.


AIT har särskilt hög kompetens inom IT i sjukvården, men även mäklarbyråer, skolor och programmerare återfinns bland kunderna.


– Det är ett gott betyg att de som själva är experter på teknik valt att lägga ut såväl support som drift på oss, säger Ronnie.


AIT lägger ner mycket tid på att lära känna varje kund, berättar han.


– Det tar tid att skapa den typ av långsiktiga relationer vi vill ha. Vi undersöker kundens nuläge, mål och möjliga effektiviseringar. Sedan matchar vi med tekniska lösningar och försöker att alltid vara både flexibla och snabba, berättar Ronnie.


Arbetssättet är helt klart en framgång – AIT har inte tappat en enda kund sedan start.


Asedo är ett snabbväxande säljbolag och AIT:s största och närmaste samarbetspartner. Rikard Engmark är säljchef på Asedo och mycket nöjd med den kompetens som AIT bidrar med.


– Ronnie har en samtidigt bred och djup IT- kompetens. Han kan göra allt, från att dra nätverk till att erbjuda utbildning och support, säger han.


Ronnie fyller i:

– Vi vill kunna erbjuda helhetslösningar och lösa kundens problem hela vägen.

2016-08-12