142042W-fullriggaren

Två blev en för bästa utsikten

Fullriggaren SkyBar i Gävle har något som få andra konkurrenter i staden; en magnifik utsikt. Kunderna kan njuta av en utsökt middag i restaurangen eller ta en drink i baren medan de njuter av den häpnadsväckande utsikten.

Fullriggaren SkyBar slog upp portarna i Gävle för snart tre år sedan. Till en början var Fullriggaren uppdelad i två olika lokaler. På nedanvåningen fanns en restaurang med plats för 110 matgäster, medan baren och loungen höll till på ovanvåningen. Efter kundernas önskemål valde ägaren Reza Pour slutligen att flytta upp restaurangen, som har plats för 60 matgäster, till övervåningen. Nu kan alla ta del av den fina utsikten.
   – Maten är utsökt och utsikten unik, den får du inte på något annat ställe i Gävle, säger Reza Pour. Vi har fått bra respons och har varit fullbokade i princip varje kväll sedan vi öppnade.

Förändringen gynnade även atmosfären
Att två plan blev ett påverkade inte bara utsikten, utan även stämningen.
   – När alla är samlade på samma ställe blir det en annan känsla, miljön har blivit mysigare. Tidigare kunde många gäster gå om varandra, men nu träffas man på ett helt annat sätt, säger Pour. 

Man har även passat på att utöka sitt vin- och ölsortiment, samt uppdaterat menyn. Restaurangen fick dessutom ett rejält tillskott när prisbelönta amerikanska kocken Patrick Dunn flyttade till Gävle för att arbeta som köksmästare på Fullriggaren SkyBar. Stjärnkocken, som tidigare var verksam i Miami-området, har fått flera utmärkelser för sin matlagning.
   – Vi behåller vår stil, men tar in lite mer amerikanska smaker. Nu erbjuder vi en härlig blandning av inhemska och internationella rätter. 

Skapat bättre inramning
Fullriggaren SkyBar har samtidigt passat på att uppgradera köket, med avancerad och högkvalitativ utrustning. Även entrén har fått sig ett lyft, den vänder sig nu mot havssidan för att skapa en bättre inramning. 

Trots alla förändringar och uppgraderingar är det fortfarande flytten till övervåningen som gjort att verksamheten har kunnat ta nästa steg i sin egen utveckling.
   – Helhetsintrycket känns fulländat, avslutar Reza Pour.

2014-11-19
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies