TM-fordonsva°rd_1

Tvätt och rekondhall med stort kundfokus

TM Fordonsvård & Tvätthall i Växjö förser kunderna med flera olika tjänster inom fordonstvätt och rekond för såväl personbilar som lastbilar, bussar, husbilar och entreprenadfordon. Här råder inte bara kvalitativ bilvård utan även kundvård, då man alltid ger kunderna det lilla extra.

Hos TM Fordonsvård & Tvätthall möts man av en personlig känsla och god kundservice. Här är man mån om alla kunder och gör gärna det lilla extra. 


– När man kommer hit ska det kännas lite som att komma hem. Frågar en kund om vi kan göra något extra och vi har fullbokat försöker vi alltid att lösa det, säger Tobias Rask som driver företaget. 


För Tobias Rask är hans företag inte bara ett jobb utan också ett stort intresse. Han är verkligen en eldsjäl som alltid haft ett stort intresse för fordon och tvätt. 


Han tänkte att han måste göra något av sitt stora intresse och 2012 startade han en däckfirma och rekond men fick diskbråck och var tvungen att göra sig av med företaget. Under 2017 bestämde han sig för att istället starta en renodlad rekond med tvätthall och han startade upp TM Fordonsvård & Tvätthall. 


Idag jobbar två fast anställda, en halvtid och fem behovsanställda och funderingar finns på att tillsätta ytterligare en heltidstjänst. 


– Vi ser en ökning hela tiden. Jag har ingen vision att bli jättestor, utan min vision är att kunna hålla fortsatt god kvalitet och fina kundkontakter.


Tvätt dygnet runt 

I tvätthallen tvättas i stort sett allt som rullar, från husbilar och husvagnar till entreprenadmaskiner och lastbilar. 


– Vår största huvuddel är personbilar och lastbilar. Vi hjälper många större företag och tvättar deras maskiner och gör även lackbehandlingar på nya entreprenadmaskiner.


Deras största kundgrupp består av företag men de har även privatpersoner som sina kunder. 
– Vi har många stamkunder, som större företag. Hos vissa av dem hämtar vi alla fordon på helgen, tvättar och ställer tillbaka dem så de är nytvättade tills på måndag. Så gör vi även med tjänstebilar. Vi hämtar dem när de är på jobbet och ställer tillbaka dem innan de har slutat för dagen, förklarar Tobias.


Förutom den rymliga tvätthallen finns här också en rekondhall, där bilarna kan såväl städas som saneras. 


Tidigare har nästan alla kunder varit lokala men sedan de installerade en Bosstvätt för lastbilar har de börjat komma allt fler kunder från andra orter. 


– Den har nyligen installerats och framöver kommer vi även kunna erbjuda kunderna kort så de kan köra in och tvätta sin lastbil när de vill, trots att det inte är bemannat.
Utvecklat kemikalierna i butiken 

I och med Tobias stora intresse för tvätt och fordon är han också mån om vilka kemikalier som används. Produkterna som används idag och som han säljer i sin butik, har han inte bara noggrant valt ut, han har också varit med att utveckla dem ihop med Tensia. 


– Vi har ett nära samarbete och ett eget labb och egna kemister så alla produkter är svensktillverkade. Jag har hållit på med det här mycket så jag vet vad som är bra och dåligt. Inom en snar framtid kommer jag också ha webbförsäljning av produkterna.


Vilka kemikalier som används har också stor betydelse för miljön, något som Tobias lagt extra stor tanke vid. 


– Man måste hela tiden tänka och fundera vad man släpper ut i tunnan. Det ska vara saker som miljön tycker om. 


Under de snart fyra år som gått sedan Tobias startade företaget har han fått mycket fin respons från sina kunder. 


– Vi har fått mycket god feedback och ryktena har spridits. Jag tror att många känner att de får ett väldigt personligt bemötande här, avslutar Tobias. 

Läs mer...

2021-02-24

Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
  • TM FORDONSVÅRD & TVÄTTHALL AB
  • Tel: 0723-33 11 63
  • Adress: Rådjursvägen 15, 352 45 Växjö
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine