EM_tydliga_01

TYDLIGA – Sveriges största fristående förmedlarorganisation

På fyra år har TYDLIGA gått från att vara en nystartad förmedlarorganisation till att ha över 300 rådgivare som medlemmar. Dessa företräder idag över 247 000 privatkunder och 47 000 företagskunder. Deras arbete genererar över 4 miljarder kronor i försäkringspremier via TYDLIGA till försäkringsgivarna. Fortsätter tillväxttakten är TYDLIGA snart störst i branschen.


Thomas Fjällström, vd och ordförande Björn Amb har båda lång erfarenhet från branschen. När bolaget de tidigare var med och grundade, gick från att vara oberoende till att bli delvis uppköpta och styrda, valde de att kliva av.


– Tillsammans med ett antal rådgivare ville vi starta något bättre. Vi ville göra rätt från början och med egna medel utan riskkapitalister i grunden. Idag är TYDLIGA Sveriges enda fristående förmedlarorganisation. Vi ägs av egen personal och medlemmarna. Våra rådgivare kan jobba med vilka försäkringsbolag som de vill och du som kund kan förvänta dig en rådgivning som är anpassad helt utifrån din situation, behov och till ett bra pris, förklarar Thomas.


Medlemmarna i TYDLIGA är kvalificerade rådgivare inom försäkring och finansiella tjänster, antingen under eget varumärke eller under TYDLIGA PARTNERS. De har tillstånd hos Finansinspektionen, medlemskap i SFM och anslutning till InsureSec. Som investeringsrådgivare är man antingen anknutet ombud till valfritt värdepappersbolag eller till TYDLIGA INVESTERINGSRÅDGIVNING.


Rådgivarna finns representerade på över sextio orter i landet och trots en snabb tillväxt fortsätter TYDLIGA att växa. Thomas förklarar att det bland annat har att göra med tre viktiga punkter som också särskiljer dem från konkurrenterna; medlemsavtalet, upphandlingen och teknisk innovation.


– Vi sätter både rådgivaren och kunden i fokus. Och vi släpper inte fokus. Till att börja med har alla våra rådgivare schyssta avtal. Man äger själv sina kunder. Man kan fortsätta att jobba på det sätt som man vill och har bara sex månaders uppsägningstid som medlem. För att rådgivarna ska kunna erbjuda kunderna marknadens bästa kombination av lösningar för försäkring, pension och placering, har vi upphandlade och paketerade förslag som rådgivaren kan rekommendera kunden om det passar. Det blir enkelt, tydligt och smidigt för både rådgivaren och kunden. Kunden får dessutom bara ett försäkringsbrev och en faktura i sin hand.
”Vi sätter både rådgivaren och kunden i fokus. Och vi släpper inte fokus”
TYDLIGAS tekniska innovation är helt utan motsvarighet på marknaden. Plattformen med integrerade systemlösningar förenklar och effektiviserar både rådgivarens arbete och kundens upplevelse.


– Allt sker digitalt, som ansökan, riskbedömning, signering, ändring, uppdateringar av nya regelverk/föreskrifter och villkor. Kunden kan vara trygg med att rådgivaren alltid har rätt och korrekt information tillhanda, att det finns möjlighet till överblick i systemet och att man erbjuds den bästa lösningen till det förmånligaste priset. Även här frisätter rådgivaren värdefull tid som i stället kan läggas på service och strategiskt arbete med kunden.


TYDLIGAS senaste digitala lösning möjliggör hanteringen av bolag med flera tusen anställda och går under namnet TYDLIGA STORKUND. Där kan utvalda rådgivare erbjuda kvalificerad rådgivning och de mest förmånliga lösningarna inom liv-pension och sak- och skadeförsäkringar. 


– Framtiden är otroligt spännande! Den må vara oviss, men en sak är säker. Vi kommer fortsätta att växa och ta marknadsandelar i Norden, säger Thomas.

Läs mer...

2021-06-02

EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  • TYDLIGA AB
  • Tel: 08-12 15 48 90
  • Adress: Bergsbovägen 11, 191 35 Sollentuna
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine