Dela artikel

Unika blomsterarrangemang som syns

Blomsterjouren Valerija på Sveavägen i Stockholm skapar buketter och arrangemang som överraskar. Valerija Bilotiene, som driver företaget, gör allt för att tillgodose kundernas specifika önskemål, och för dig som inte riktigt vet vad du vill ha finns här inspiration och kunskap i överflöd.

Ett sällan skådat driv och en ständig lust att utvecklas gör Valerija Bilotienes verksamhet till något alldeles extra.


– När jag kom till Sverige ville jag prova något nytt och därför utbildade jag mig till florist, berättar hon.


Eftersom Valerija inte är den som sitter nöjd har hon, efter sin svenska utbildning, gått en mängd kurser hos florister i bland annat Litauen, Tyskland och England. Näst på tur står en inspirationsresa till Ryssland och Ukraina där man är mästare på färg.


– Jag gör naturligtvis klassiska arrangemang men för dem som önskar ordnar jag något som verkligen väcker uppmärksamhet, berättar hon.


Bordsdekorationer monterade i vackra lådor, arrangemang med ballonger och blommor i uppseendeväckande formationer är bara två exempel på vad hon erbjuder kunder som vill ha det lilla extra.


– Jag gör blomsterdekorationer i alla storlekar till scener, bröllop, begravningar och företagsevent, säger Valerija men betonar att hon också tycker mycket om spontana besök i butiken av kunder som vill ha en mindre bukett.


Via Blomsterjouren Valerijas hemsida är kan du beställa för avlämnande till valfri adress. Hon ordnar även leverans utomlands, och framtidsplaner finns det naturligtvis gott om för denne prisbelönte visionär.


– Jag vill som alltid få ny inspiration och kommer att gå fler kurser, säger hon.


Eftersom hennes verksamhet växer i takt med blommorna planerar hon för fler butiker.


– Det är fortfarande lite hemligt, ler hon men lovar att snart berätta för sina kunder vad som väntar.


Att det är något färgsprakande att se fram emot kan man vara säker på.

2016-09-06