203008_01203008_03203008_02203008_05203008_04

Unikt vincafé för alla

I april öppnar Wolfgang Vincafé i centrala Göteborg. Med generösa öppettider välkomnar de såväl vinkännaren som vill ta del av deras gedigna vinkällare som den som vill slinka in för att ta en god latte eller äta en frestande lunch.

Med ett unikt koncept slår Fredrik Berthagen och Axel Schiller upp dörrarna till Wolfgang Vincafé. Här kommer de att ta emot gäster från morgon till kväll och deras förhoppning är att locka en bred målgrupp.


      – Hit kan man komma för att ta en fika med kollegorna, likaväl som man kan ta en aperitif och en charkbricka efter jobbet. Det ska vara ett ställe där man inte behöver boka bord, utan bara slinka in och ta något att dricka eller äta.


Både Fredrik och Axel har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Bland annat driver de även restaurang Fabrick i Göteborg och flera restauranger på Bohus-Malmön sommartid. Axel besitter dessutom stora vinkunskaper, då han har kandidatexamen inom vin och dessutom jobbat som vinmakare i Frankrike. 


Då de ville expandera med fler verksamheter och dessutom kunna jobba mer med vin i sitt koncept, kändes lokalen i centrala Göteborg perfekt. Under vintern har de renoverat för att skapa den rätta känslan. Den nya interiören har en klassisk stil, med bistromöbler och runda cafébord, som ger en lite gammeldags traditionell cafékänsla. 


Här kommer det att finnas ett stort utbud av vin och en vinkällare på 30 kvadratmeter, dit gästen själv kan gå ner och välja sin flaska när den inte vill ha vin från listan. De kommer också hålla vinprovningar med olika teman för grupper. Men även för dem som inte är speciellt intresserade av vin finns mycket annat som lockar på Wolfgang Vincafé. 


      – Vi vill skapa ett ställe dit man går och stannar en stund, för att möta vännerna eller ta ett glas efter en söndagsshopping. Vi tror det kommer att attrahera många som jobbar i området, shoppinggäster och förbipasserande. På många restauranger är det hetsigt och stressigt men vi vill hålla hög kvalitet och göra besöket till en trevlig stund.


Axel berättar att de flesta restauranger öppnar på eftermiddagen och de tyckte att det saknades ett ställe som var tillgänglig hela dagarna. Restaurangen har också en stor och fin uteservering med upp till sextio platser, som gör att gästerna kan njuta av såväl morgon- som kvällssol, då öppettiderna sträcker sig från halv åtta på vardagar och elva på helger med stängning klockan elva respektive klockan ett.


     – Vi har haft tur som har en lokal som har gott om utrymme, där vi kan ha ett stort sortiment av vin samtidigt som det ligger centralt, där många passerar och jobbar.


I deras koncept finns också ett stort hållbarhetstänk och de kommer bland annat att jobba med ett lokalt kafferosteri i Göteborg.


      – Vi kommer att jobba nära med rostare och odlare alltid ser till att vi har färskt och härligt kaffe som passar våra gäster. Vi känner också till hur våra vinodlare jobbar och vår personal besitter allmänt goda råvarukunskaper, avslutar Axel.

Läs mer...

2020-06-15

EM_Ho¨glandets Markis & Persienn_01

Höj inomhuskomforten med specialanpassade solskydd

Artikel Höglandets Markis & Persienn har inte bara ett brett utbud av solskydd för både in- och utsida, de kan också utforma skräddarsydda lösningar. Solskydden de erbjuder är dessutom både snygga samt hållbara...
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • WOLFGANG VINCAFÉ
  • Tel | 073-500 92 10
  • Adress | Västra Hamngatan 24, 411 17 Göteborg
  EM_georg-wikman_01

  Mannen bakom Kan Jang

  Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine