Em_Gigs for her_02

3 min lästid

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar och konsulttillsättningar hjälper de företag att hitta rätt kompetens och därmed öka sin lönsamhet och avkastning. Gigs for her verkar för ett jämställt näringsliv och vill hjälpa fler företag att bli den moderna arbetsgivaren.

Gigs for her startade med visionen att hjälpa fler kvinnor att gigga/konsulta och därmed äga sin tid och sitt liv lite mer.


– Vi har själva erfarenhet av att jobba som konsulter och giggat och det har vi trivts väldigt bra med i livet, vilket gjorde att vi ville förmedla det till andra. Ganska snabbt efter starten fick vi förfrågan om rekryteringar och vi utökade då våra tjänster med det. Vi har även erfarenhet av detta så det var ett naturligt steg för oss, säger Charlotte Amnebjer Nordqvist som tillsammans med Madelene Lettman Persson driver företaget sedan 2019. Sedan starten har företaget utvecklats till att ha ett tydligare fokus kring jämställdhet och inkludering.


Tydligare tråd 

Under coronapandemin, då mycket stannade upp i samhället, började de se över sin affärsidé och göra webinar, dels för att nå nya potentiella kunder och dels för att inspirera giggare under pandemitiden. Detta gjorde att Gigs for her också hittade sin tydliga tråd som idag är jämställdhet och inkludering. Idag titulerar Gigs for her sig som en jämställdhets- och mångfaldsbyrå som hjälper företag att forma sin plattform för inkludering.


– Det arbetet gör vi genom organisationsutveckling, då vi går in och hjälper företag med insatser som behövs kring att skapa en inkluderande miljö. Vi gör också jämställda och inkluderande rekryteringar samt hjälper till med kompetensförsörjning genom att hyra ut giggare.
Många har en bild av att Gigs for her endast fokuserar på kvinnor men så är inte fallet.


– När vi gör rekryteringar handlar det om att titta på hur det ser ut hos bolaget som stort och den avdelning som vi specifikt rekryterar till. Vi tror på jämställdhet och det innebär att det bästa för det företaget eller avdelningen kan vara en man.


Inkludering återkommer i vårt samtal. Lotta anser att det är avgörande för att vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden.


– Vi tror att den moderna arbetsgivaren måste tänka på inkludering. Du missar en stor del av kompetensen om du inte är inkluderande i ditt sätt att hantera din organisation men också i rekrytering för att nå nya medarbetare och den kompetens du behöver.


Inspirera till förändring 

Sedan starten har Gigs for her fått många konsulter i sitt stall.


– Vi är själva duktiga på att vara inkluderande och skapa sammanhang och det har gjort att vi haft lätt för att knyta konsulter till oss.


Madelene och Lotta gör även en serie som heter ”Män som bidrar till jämställdhet inom svenskt näringsliv” där de intervjuar män som de anser har gjort bra insatser för jämställdhet.


– Vi vill lyfta goda exempel för att inspirera till förändring och för att uppnå jämställdhet behöver vi ha med männen på tåget, kvinnorna är redan med. Jämställdhet tjänar vi alla på - även män.

Läs mer...

2021-09-16

EM_arbetsrattsexperten_01

Arbetsrättsexperten är Sveriges största Arbetsrättsbyrå!

Artikel Har du blivit felaktigt uppsagd eller behöver företaget hjälp med organisations- och personalfrågor? På kort tid har Arbetsrättsexperten knutit till sig ett 30-tal specialiserade medarbetare, med fokus...
EM_fedelta_01

Fedelta förbättrar situationen för småföretagare

Artikel Småföretagare är samhällets hjältar och fyra av fem nya arbetstillfällen skapas av företag som har mindre än tio anställda. De är oljan i maskineriet som står för största tillväxten i Sverige. Trots detta...
  • Gigs for her AB
  • Tel | 0760-00 25 24
  • Adress | Hornsbruksgatan 23 b,
    117 34 Stockholm
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine