Dela artikel

”Välj en färg som matchar den du är”

Det tycks råda full rusch i målarbranschen. I alla fall om man frågar Fredrik Köie på Briljant Måleri. Han märker tydligt av sina kunders heminredningsintresse och tycker att ett hem ska kännetecknas av personlighet – även väggarna.


– Vitt är den absolut vanligaste färgen vi arbetar med, där ser vi en tydlig trend. Samtidigt kan jag tycka att fler borde våga satsa på färg. Det är häftigt att komma hem till någon och mötas av ett personligt uttryck och unika färgval. Vi gör också jobb som ådring och marmorering vilket kan passa väl in i exempelvis ett äldre hus, säger Fredrik Köie på Briljant Måleri.

Själv älskar han färg och blandar vinrött med ljust beige hemma hos sig själv. När rot-avdraget infördes märkte han av hur intresset för att anlita målare ökade inom den privata sektorn.
– Avdraget blev en bonus, men redan innan var det full rusch och jobben strömmade till. Många förstår värdet av att anlita en målare i stället för att göra det själv. Det går snabbt och effektivt samtidigt som det blir ett bra resultat. Det här är ju vårt yrke!
Inte minst av den anledningen vill Fredrik Köie råda alla att låta en målarfirma göra jobbet och helt undvika företag med helhetslösningar.
– Många företag erbjuder allt-i-allo-tjänster vilket kan vara smidigt, men resultatet blir ofta halvdant. På samma sätt som jag tycker man ska välja en specialiserad VVS:are eller kakelsättare tycker jag också man ska vända sig till en målarfirma i stället för att välja ett helhetspaket från ett och samma företag. Då blir jobbet väl utfört.

2012-10-29