EM_makleriet_slide02EM_makleriet_slide01

Välj rätt mäklare för ditt livs största affär

Med stort kundfokus och personlig känsla har Mäkleriet i Eskilstuna med sin korta tid på marknaden redan fått många nöjda kunder och genomfört lyckade affärer. Just nöjda kunder är något som driver mäklare Mikael Bergkvist som grundat företaget.
– Fokuserar man på varje enskild affär, blir det inte bra. Satsar man däremot på en helhet och har kundfokus så blir det ett lyckat resultat, vilket också ger många följdaffärer. Man ska inte bara fokusera på köparen, utan tänka på att de andra kan komma att bli framtida köpare eller rentav dina nästa kunder, menar Mikael.

Mikael har minst sagt en lång erfarenhet av mäklarbranschen. Han började sin bana som fastighetsmäklare 2005, då som anställd hos ett företag i Eskilstuna. Därefter blev han värvad till ett annat företag, först som anställd och därefter franchisetagare. Under 2017 valde han att sälja företaget, för att tre år senare starta Mäkleriet. Han funderade på att starta som franchisetagare men valde istället att bli fristående, då han ansåg att det fanns många fördelar. Mikael Bergkvist.


– Man blir mer anpassningsbar, kan skapa sina egna ramar och på ett annat sätt anpassa varje uppdrag efter objektet och kunden. 


Mikael förklarar att det är viktigt att skapa ramar internt, både för de anställda och kunderna, så att de vet vad de får när de anlitar företaget. 


– Vi jobbar mycket med prestation och har märkt att vi på kort tid har tagit stor plats i Eskilstuna. Jag tror det beror på vår personlighet och att vi har rätt engagemang och affärsmässighet. Redan under det första kvartalet låg företaget på topp tre i Eskilstuna när det gäller antal försäljningar och värde på objekten.


Mäkleriet har inte nischat sig utan säljer både hus och lägenheter i alla möjliga prisklasser i Eskilstuna med omnejd. 


Tips när man ska sälja

När man ska sälja sin bostad och det är dags att välja mäklare tycker Mikael att det finns några punkter att ta i beaktande. 


– Först och främst ska du känna att det är rätt personkemi som råder. I stort sett kommer du att kunna välja vilken mäklare som helst och alla papper kommer att vara i sin ordning. Men du ska välja den mäklare som tar det lilla extra steget för att få bra betalt, eftersom det här är ditt livs största affär. Den bästa kontrollen man kan göra är att kolla kundomdömen på hittamäklare.se, som är helt oberoende. 


Inför en försäljning är det också viktigt att förbereda bostaden som ska säljas på bästa sätt.– Kasta sådant som inte ska med när du flyttar och se till att ha städat och snyggt, som om du skulle ha en middagsbjudning. En ren och fräsch bostad tillsammans med en bra mäklare är en lyckad kombination. 


När man istället ska köpa bostad är det viktigt att tidigt bestämma sig för hur högt man vill gå vid en budgivning samt kontakta sin bank och ha finansieringen klar redan innan visningen. 


När pandemin slog till under våren påverkade det, liksom många andra företag och branscher, även Mikaels företag. Något som dock vände snabbt.  


– I början när pandemin slog till då var det tvärnit men det tog bara två veckor innan vi återgått till det normala. Efter ett par månader gick marknaden istället upp och här i Eskilstuna har villapriserna gått upp ca 10 procent.


Mäkleriet har anpassat visningarna efter pandemin, för att göra det tryggt och säkert för de spekulanter som kommer. 


– Det krävs anmälan för att komma på visningarna, vilket gör att vi kan förbereda och sprida ut dem. Vi ser till att hålla distans och tar därför bara två i taget och vi märker att kunderna tycker att det är bra. En egen visning kan vi också ordna för dem som är i riskgruppen, avslutar Mikael.

Läs mer...

2021-02-04

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
EM_It-total_01

Cyberattacker är de kriminellas nya krig

Artikel Då ett Miamibaserat mjukvaruföretag utsattes för en hackerattack av cyberkriminella i juli i år, var det många som tvingades få upp ögonen för verkligheten. Ransomware-attacker där företag utpressas på...
  • MÄKLERIET
  • Tel: 016-706 10
  • Adress: Fristadstorget 10, 632 20 Eskilstuna
  EM_andrea_brandstrom_01

  Andréa Brändström

  Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

  _webb_BI1

  CAIA Cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine