De nya ägarna har jobbat med mat och restauranger hela sina liv. Varbergs pizzeria har en lång och fin historia och är ett välkänt varumärke i Varberg. Därför känns det extra bra för dem att få ta över denna inarbetade verksamhet. Pizzerian har en stabil kundkrets.
Utkörning av pizzor
Varbergs pizzeria, som funnits i över trettio år, har en speciell profil med en extra tjänst; utkörning av pizzor. Inom Varbergs tätort erbjuder man utkörning av pizzor. Något som blivit mycket populärt både bland privatpersoner och företagare och Varbergs pizzeria är störst i Varberg och i Halland på detta.
Pizzeran har nu sju chaufförer med fordon som kör ut pizzor. Trycket är stort speciellt på fredagar. Då sker en hel del leveranser ut till företagare som beställer mat till lunch. På helgerna levererar man till många privatpersoner. Det uppskattas och gör just denna pizzeria unik i kommunen.
Man kan även boka hemkörningar längre bort från centrum, men då handlar det om större beställningar; helst 20 – 30 pizzor.
Fortsätter med samma sortiment
De nya glada ägarna kommer att fortsatta med pizzerians invanda sortiment, men har skapat en ny menylista, en ny logga och köpt in mer professionella kläder till den personal som kör ut pizzor.
-Och så kommer vi givetvis att sätta vår egen prägel på degen och på såserna.
Pizzerian har kvar samma personalstyrka som tidigare och blir nu 14 personer inklusive ägarna.
Pizza, kebab, sallader och hamburgare
Vad hittar man då på pizzerian? Jo, pizza, kebab, sallader och hamburgare – det vanliga utbudet. Varbergs pizzeria är en klassisk pizzeria och skall varken ha mer eller mindre!
- Det har kommit fler varianter på pizzor när det gäller vegetariska och veganska pizzor och med nya pålägg som t ex lufttorkad skinka. Förr var det mer skinka, ost, salami, tonfisk och grönsaker. Vi följer med i utvecklingen och här finns ett bra utbud av både vegetariska och veganska pizzor. Vi har t ex en vegetarisk pizza med sugarsnaps, grönkål, coleslaw och sparris. Vegansk sås tillverkar vi själva, såserna är viktiga; en stor del av smaken, berättar de.
- Vi köper också in en speciell glutenfri botten för de som har glutenallergi, bakad av ett bageri utanför Varberg. Så har vi en annorlunda pizza som varit populär bland de boende i Varberg; fikon, honung, ruccola och chevréost! En annorlunda pizza som gjort succé här. Vi vill ge Varbergborna det de vill ha, påpekar killarna.
Svenska råvaror
Vid Varbergs pizzeria använder man helst svenska råvaror i den mån det går att få tag på dem.
Konkurrensen i branschen är stenhård. Därför gäller det att göra extra bra och goda pizzor och kebaber.
Bra personal är viktigt. Och så får man räkna med att jobba 12-13 timmar om dagen och det gör vi gärna - detta är ju en livsstil för oss!