Dela artikel

Välkryddade luncher och salsakvällar

Mattrender kommer och går, men viss mat består. Det menar Ahmed Abid, restaurangchef och köksmästare på Restaurang Tegeluddens. Som den svenska husmanskosten. ”Det är de första rätterna jag lärde mig och jag försöker alltid att hålla dem levande, det är viktigt för mig”, säger han.

Besöker man Restaurang Tegeludden vid Gärdet i Stockholm kan man räkna med att vällagad husmanskost finns på den variationsrika menyn. Dagens lunch innebär fem olika rätter, alla till ett bra pris.
– Gästerna brukar påtala att vi kryddar bra, något som man ofta saknar på andra krogar. Här behöver man inte salta innan man börjar äta, säger Ahmed Abid, som trots sin långa erfarenhet av restaurang- och krogbranschen är övertygad om att han lär sig något nytt varje dag och utvecklas med branschen hela tiden.


– Varje år har sin specifika situation, och matlagning är som mode. Det är intressant, man måste alltid hänga med, säger han.

Restaurang Tegeludden bedriver också catering och här är det ett lite bredare utbud som gäller. Menyn täcker bland annat in läckerheter från Medelhavsområdet, liksom det italienska köket. Och mer verksamhet än luncher och catering står på agendan. Fredagar och lördagar kommer restaurangen att ha öppet kvällstid och både klubb- och salsabesökare kommer att få sitt lystmäte.
– Det räcker att ha öppet kvällstid fredag och lördag och att göra det bra, förklarar Ahmed Abid, som vill kunna satsa helhjärtat på luncherna i veckorna.

2014-06-16