EM_Min lilla krog_04
2 min lästid

Vällagat med kvalitet på Min Lilla Krog

På Min Lilla Krog i Askersund tillagas maten med omsorg och kvalitet. Här serveras luncher med det lilla extra, som har gjort dem till en omtyckt lunchrestaurang.

Bengt Wennerfeldt som driver Min Lilla Krog har lång erfarenhet av både matlagning och att driva eget. Sedan slutet av 80-talet har han i flera omgångar drivit eget med matlagning som den röda tråden. Under 2019 fick han syn på en annons om en restaurang som var till salu. Egentligen var den inte intressant eftersom Bengt tyckte att den låg för långt bort från hans hem. 


– Den låg flera mil bort men jag ringde ändå på annonsen. Han bad mig komma dit och titta och då var det kört, berättar Bengt.


Han tog över restaurangen 2019 och bytte namn till Min Lilla Krog under hösten 2020. En tid efter övertagandet ändrade också Bengt konceptet och gick från lunchbuffé till tallriksservering. 


– Jag tröttnade på buffé och övergick till att servera på tallrik istället. Det kostar mer men är bättre och det bemöttes väldigt positivt av gästerna.




Genuin husmanskost 

På Min Lilla Krog serveras många vällagade och spännande luncher. Här servas gästerna med många olika rätter, från kött- och skaldjursrätter till pulled pork-burgare och genuin husmanskost.


– Jag håller också på att utveckla de vegetariska rätterna för att de ska bli fler.


Det märks tydligt att Bengt har ett stort intresse för matlagning och han berättar att han 

kommer från den ”gamla skolan”.


– Idag har husmanskosten förändrats. Det blir allt mer snabbmat och mycket stekt men den 

gamla husmanskosten är kokt och jag tycker det är viktigt att någon lagar den genuina husmanskosten. 




Kvällsöppet 

Inom kort planerar Bengt att hålla öppet kvällstid för att även servera middag. 


– Det lutar åt att det blir en trerättersmeny som kommer att bytas ut varje vecka och att vi även kommer att ha en rätt med husmanskost. Folk frågar om kvällsöppet och jag vill jättegärna kunna erbjuda det. 


Min Lilla Krog kan även abonneras för olika tillfällen, då gästen i samråd med Bengt kommer överens om vad som ska serveras. 


– Jag vill att var och en ska få en meny som de vill ha och därför skräddarsyr jag efter gästerna. 


Sedan starten har restaurangen fått många stamgäster som besöker dem. 


– Jag togs emot väl när jag tog över restaurangen. Jag försöker åstadkomma mat som gästerna vill ha och det är något jag ofta får fin respons för, avslutar Bengt. 

2021-11-12
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies