EM_la-bilmek_01EM_la-bilmek_04EM_la-bilmek_03EM_la-bilmek_02

Välsorterad butik för lantbrukaren

LÅ Eriksson Bil o Mek i Finnåker erbjuder det allra mesta och lite till. Förutom att de är en AD-certifierad bilverkstad har de också en välsorterad butik där såväl lantbrukaren som den enskilda privatpersonen kan hitta det allra vanligaste men också det lite mer udda.

LÅ Eriksson Bil o Mek har funnits i över 40 år och är lite som den gamla tidens järnhandel. Här finns lite av allt, både det allra vanligaste men också det lite udda som man idag inte hittar så lätt i butikerna. 


Här samsas röjsågar och slitdelar med stängseltråd och arbetskläder. Till och med ett urval av leksaker för de små hittar man här. Lars-Åke Eriksson som är ägare till butiken har drivit och utvecklat den ända sedan starten 1979. 


Verkstad för traktorer och bilar 

Lars-Åke bodde intill en fastighet som tidigare var ett åkeri. När han på 70-talet blev erbjuden att köpa den slog han till och det har idag utvecklats till en certifierad verkstad och välsorterad butik. 


Han började då jobba i liten skala med att utföra jobb åt dem han kände men ryktet spred sig och han upptäckte snart att det fanns en marknad för traktorer. 


– Då var vi mest en verkstad för traktorer men år 1985 började det bli trångt och vi byggde ut lokalerna, från 100 till 300 kvadratmeter. På det tiden fanns heller ingen butik, utan vi hade en liten bod med motorsågsgrejer, lite oljor etc. I och med att vi byggde ut gjorde vi även om den gamla delen av byggnaden och började ta in mer produkter att sälja, berättar Lars-Åke. 


Under åren har verksamheten utökats ytterligare. År 2013 byggde de 400 kvadrat till, vilket resulterade i en butik på 300 kvadratmeter. 
”Vi har utgått från vad en bonde vill ha och tack vare dem har vi ett stort sortiment idag”
Butik för lantbrukaren 

Idag finns både en certifierad bilverkstad för personbilar som Lars-Åkes son sköter, en verkstad för traktorer och andra entreprenadmaskiner samt en imponerande butik.


– Vi har utgått från vad en bonde vill ha och tack vare dem har vi ett stort sortiment idag. Vi har allt som man kan behöva på en bondgård och om det är något som tagit slut i lagret, beställer vi det till dagen efter.


Hit kommer kunder från Glanshammar, Lindesberg och många andra orter. Förutom lantbrukaren kommer också privatpersoner som till exempel söker verktyg, gravljus eller papper, likaså hundägaren som behöver hundmat. 


Avdelningen med leksaker är en annan sak som butiken är stor på. 


– Många bönder som kommer för att handla tar med sina barn och de tycker att det är jättebra att det finns något för barnen här.


Fyra bodar med järn 

Lars-Åke smider även hållare för vaser som används på askgravplatser, där varje produkt är unik och inte den andre lik. I butiken finns även ett sortiment av röjsågar och motorsågar. De kan även ta hem gräsklippare och snöslungor på förfrågan. 


Butiken och dess utbud är imponerande och hur den tillsammans med de andra delarna vuxit som verksamhet ända sedan slutet av 70-talet.


Här finns det mesta att få tag på och även sådant som inte alltid går att få tag på i större butiker. 


– Vi har till exempel alltid järn i olika storlekar. Det kan vara svårt att få tag i en vanlig järnbit i andra affärer men vi har fyra bodar fyllda, avslutar Lars-Åke. 

Läs mer...

2021-04-14

EM_MD Karlsson Byggnads _01

Byggtjänster med bredd

Artikel När man ska anlita hantverkare är det viktigt att känna att företaget är seriöst och att man får förtroende för den man anlitar. MD Karlsson Byggnads AB som minst sagt har en lång erfarenhet av branschen...
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • LÅ Eriksson Bil o Mek
  • Tel: 0581-63 01 38
  • Adress: Finnåker 623, 732 73 Fellingsbro
  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  EM_peter-svensson_05

  Peter Svenson fotograferar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine