EM_la-bilmek_01EM_la-bilmek_04EM_la-bilmek_03EM_la-bilmek_02

Välsorterad butik för lantbrukaren

LÅ Eriksson Bil o Mek i Finnåker erbjuder det allra mesta och lite till. Förutom att de är en AD-certifierad bilverkstad har de också en välsorterad butik där såväl lantbrukaren som den enskilda privatpersonen kan hitta det allra vanligaste men också det lite mer udda.

LÅ Eriksson Bil o Mek har funnits i över 40 år och är lite som den gamla tidens järnhandel. Här finns lite av allt, både det allra vanligaste men också det lite udda som man idag inte hittar så lätt i butikerna. 


Här samsas röjsågar och slitdelar med stängseltråd och arbetskläder. Till och med ett urval av leksaker för de små hittar man här. Lars-Åke Eriksson som är ägare till butiken har drivit och utvecklat den ända sedan starten 1979. 


Verkstad för traktorer och bilar 

Lars-Åke bodde intill en fastighet som tidigare var ett åkeri. När han på 70-talet blev erbjuden att köpa den slog han till och det har idag utvecklats till en certifierad verkstad och välsorterad butik. 


Han började då jobba i liten skala med att utföra jobb åt dem han kände men ryktet spred sig och han upptäckte snart att det fanns en marknad för traktorer. 


– Då var vi mest en verkstad för traktorer men år 1985 började det bli trångt och vi byggde ut lokalerna, från 100 till 300 kvadratmeter. På det tiden fanns heller ingen butik, utan vi hade en liten bod med motorsågsgrejer, lite oljor etc. I och med att vi byggde ut gjorde vi även om den gamla delen av byggnaden och började ta in mer produkter att sälja, berättar Lars-Åke. 


Under åren har verksamheten utökats ytterligare. År 2013 byggde de 400 kvadrat till, vilket resulterade i en butik på 300 kvadratmeter. 
”Vi har utgått från vad en bonde vill ha och tack vare dem har vi ett stort sortiment idag”
Butik för lantbrukaren 

Idag finns både en certifierad bilverkstad för personbilar som Lars-Åkes son sköter, en verkstad för traktorer och andra entreprenadmaskiner samt en imponerande butik.


– Vi har utgått från vad en bonde vill ha och tack vare dem har vi ett stort sortiment idag. Vi har allt som man kan behöva på en bondgård och om det är något som tagit slut i lagret, beställer vi det till dagen efter.


Hit kommer kunder från Glanshammar, Lindesberg och många andra orter. Förutom lantbrukaren kommer också privatpersoner som till exempel söker verktyg, gravljus eller papper, likaså hundägaren som behöver hundmat. 


Avdelningen med leksaker är en annan sak som butiken är stor på. 


– Många bönder som kommer för att handla tar med sina barn och de tycker att det är jättebra att det finns något för barnen här.


Fyra bodar med järn 

Lars-Åke smider även hållare för vaser som används på askgravplatser, där varje produkt är unik och inte den andre lik. I butiken finns även ett sortiment av röjsågar och motorsågar. De kan även ta hem gräsklippare och snöslungor på förfrågan. 


Butiken och dess utbud är imponerande och hur den tillsammans med de andra delarna vuxit som verksamhet ända sedan slutet av 70-talet.


Här finns det mesta att få tag på och även sådant som inte alltid går att få tag på i större butiker. 


– Vi har till exempel alltid järn i olika storlekar. Det kan vara svårt att få tag i en vanlig järnbit i andra affärer men vi har fyra bodar fyllda, avslutar Lars-Åke. 

Läs mer...

2021-04-14

EM_advokatfirman-hahne-norlin_01

När du befinner dig i en kris eller vill förekomma en- välj rätt advokatbyrå

Artikel De flesta människor behöver någon gång i livet vända sig till en advokat. Du går igenom en skilsmässa, barnen ska få gåvor, ett testamente ska upprättas eller du har dragits in i ett brottmål. Advokater...
EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
  • LÅ Eriksson Bil o Mek
  • Tel: 0581-63 01 38
  • Adress: Finnåker 623, 732 73 Fellingsbro
  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  EM_hege-blaecker_08

  Hege Bläcker

  Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine