Dela artikel

”Vi är duktiga på svarvade detaljer”

På Sedvall Snickeri AB i Gävle skapas vackra och kreativa varor efter dina önskemål. Här kan du beställa alltifrån måttbeställda trappor till platsbyggda hyllor och unika möbler. Bara fantasin sätter gränser för vad som kan skapas.

Redan 1995, på trätekniska linjen i Uppsala, träffades Emil Sedvall och Olof Eriksson. De följdes åt till en vidareutbildning på Stilmöbelskolan i Östervåla där de lärde sig svarvning, bildhuggeri och konsten att tillverka stilmöbler. Sedan dess har båda arbetat inom snickeribranschen. För fjorton år sedan startade Emil sitt företag Sedvall Snickeri, där han nu tillsammans med Olof Eriksson erbjuder unika snickeriarbeten.

Sedvall Snickeri arbetar åt både privatpersoner och företag, som bland annat arkitekter. Kunderna kommer ibland långväga för att få ta del av den breda kunskap som snickeriet erbjuder. Teamet presenterar unika lösningar och tar flitigt emot produktbeställningar som måste måttanpassas. På snickeriet tillverkas bland annat trappor, dörrar, fönster och möbler som skrivbord och stolar, platsbyggda hyllor och unika kök. Olof förklarar att de tillverkar allting som inte följer dagens standardmått. Det kan handla om att bygga ett kök eller ett dressingroom i ett gammalt hus, där måtten är otraditionella. Ofta har kunderna även önskemål om att nytillverka i gammaldags stil, eller så vill de tillverka produkter som matchar innemiljöns ursprungliga stil.
   – Vi gör allt, stort som smått. Vi är duktiga på svarvade detaljer och att få till unika lösningar där vanliga möbler, hyllor och annan inredning inte passar in. Ofta börjar jobbet med att vi åker ut till kunden, går igenom beställningen och mäter upp. Sedan monterar vi även slutprodukten hos kunden, förklarar Emil Sedvall.

Nu senast var Sedvall Snickeri på Östermalm i Stockholm och gjorde alla inredningsdetaljer till en ny butik.
   – Vi byggde måttanpassade bokhyllor, skåp, skrivbord och övrig inredning.
Alla är välkomna att kontakta oss med alla slags specialbeställningar av snickerier,
avslutar Olof Eriksson.

2015-03-06