Dela artikel

''Vi har kunder som funnits med oss i 60 år''

Hos Solbo Ekonomikonsulter kan företagare få hjälp med det mesta som rör ekonomi – som redovisning, deklaration, löner och bokföring. Familjeföretaget drivs i tredje generationen och verksamheten kännetecknas av kunskap, erfarenhet och långsiktiga relationer.

Pontus Bengtson tog över som vd för Solbo 2012, men har totalt arbetat i bolaget i mer än 15 år.


– Vår slogan är ”en ekonomiavdelning att hyra”, sammanfattar han verksamheten.


Att köpa in ekonomitjänster kan spara både tid, pengar och energi. Men att lägga sina siffror i någon annans händer kräver tillit. Därför lägger Solbo stor vikt vid att utveckla en personlig relation till kunderna. 


– Eftersom vi funnits så länge har vi kunder som funnits med oss väldigt länge, en del har vi arbetat med sedan 50-talet, berättar Pontus.


Han menar att långsiktiga samarbeten är att föredra också när det gäller kvaliteten på arbetet.


– En del fel syns inte förrän efter ett tag. Därför är det viktigt att kunna sätta sig in i siffrorna och arbetssättet på djupet, för att kunna hitta fel och förbättringsområden.


Hos Solbo finns alltid rådgivning och stöd endast ett samtal bort.


– Vi uppmuntrar kunderna att bolla beslut och liknande med oss, säger Pontus, som tycker att just rådgivningen är bland det roligaste med arbetet.


För att kunna erbjuda den här typen av fullservice krävs bred kompetens.


– Det finns många glada amatörer i den här branschen. Vi har utvecklat ett noggrant arbetssätt under åren, som resulterar i god kvalitet.


Solbo arbetar sedan många år tillbaka med att utveckla ett affärssystem. Målet är att erbjuda kunderna en färdig lösning, som kan byggas ut med moduler efter unika behov.


– En sådan gemensam kontaktyta underlättar nära samarbete ännu mer, avslutar Pontus och välkomnar både nya och gamla kunder till kontoret i Ropsten. 

2016-08-02