EM_Stenborgs-VVS_01

VVS-firma med stort kundfokus

Stensborg VVS AB utför många olika slags uppdrag inom både renoveringar och nybyggnationer. De har en bredd att stoltsera med och här råder många mjuka värden.
– Vi tar ansvar för våra kunder och vill hjälpa dem så mycket vi kan. Det är inte pengar som styr oss, utan bra kundservice. Det ska inte kosta mer än det måste, säger Ola Sandgren.

Ola Sandgren som startade Stensborg VVS och idag är delägare, har minst sagt en gedigen meritlista. Bland annat har han jobbat som militär, studerat 120 högskolepoäng inom biologi och landade till sist i att bli rörmokare. 


– Ända sedan jag var ung har jag tyckt att yrket som rörmokare verkade intressant.


För att gå en utbildning till rörmokare flyttade Ola till Stockholm från Blekinge under 2016, där han också hade sin särbo. Under tiden som han väntade på utbildningen sökte han ett vaktmästarjobb på Karolinska, som han fick bland 270 sökanden. Dock bytte Sverige regering och nya regler tillkom, vilket gjorde att Ola inte fick gå hantverkarutbildningen om han inte var arbetslös. Han kontaktade då istället ett företag som sökte rörmokare, vilket visade sig vara ett lyckat drag. 


– Jag ringde dem och sa att jag ville bli rörmokare. Jag fick komma till företaget samma eftermiddag och han sa då att jag kunde börja med detsamma, så jag sa upp mig på Karolinska.


Ola gick som företagslärling och blev så småningom självgående. Han blev kvar under fem år innan han och familjen beslutade sig för att flytta tillbaka till Blekinge och bygga hus. Där fick han jobb på ett företag och jobbade där i tre år innan han blev erbjuden att ta över VVS-verksamheten och han startade då Stensborg VVS AB. För ett par år sedan kom det in ytterligare ägare i bolaget och idag har de även två anställda. 
Företaget utför mestadels servicejobb åt privatpersoner som innefattar alltifrån nya dragningar i kök och badrum till installation av element. De har även många lantbrukare som kunder som de ibland utför större jobb åt. Att flytta från Stockholm och starta företag i sina hemtrakter, tycker Ola känns givande.


– Jag var borta i femton år och kände ingen i Blekinge och det är oerhört kul att jag nu lärt känna så många, både kunder och vänner.  


Inom företaget installerar de även värmepumpar av olika slag där den största delen är luft/vattenvärmepumpar och jord/bergvärmepumpar, där de utför installationen med totalentreprenad. Sedan starten har de installerat runt 100 värmepumpar och bara använt sig av varumärket Nibe. 


– Jag tycker att servicen på Nibe utöver själva värmepumpen, är otroligt bra. Det är smidigt och de har bra support.


Företaget besitter mycket kunskap inom värmepumpar och har fått många nöjda kunder genom åren. Även efter en installation är företaget fortsatt involverad och engagerad i sina kunder. 


– Är det problem och det går ett larm efter ett år, åker vi dit och kunden behöver inte bekymra sig för att det tillkommer kostnader för det. 


En annan nisch inom företaget är installation och reperationer av pelletspannor, då de både har mycket reservdelar till dessa samt en anställd med mycket kunskap på området. Inom företaget har de lagt mycket fokus på att ge god kundservice och alltid prioritera jobb efter hur akut det är. 


– Är det till exempel kallt och vinter och någon står utan värme eller vatten kommer vi så fort vi bara kan, avslutar Ola. 

Läs mer...

2021-03-05

EM_B&K Lots och Transport AB_02

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Artikel Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren...
EM_ABP entreprenad_02

Markentreprenör med sinne för detaljer

Artikel Att anlägga en trädgård, göra en garageuppfart eller allmänt snygga till sin tomt gör inte bara sitt till för trivseln, det höjer många gånger också värdet på en fastighet. – I de flesta fall får man...
  • STENSBORGS VVS AB
  • Tel: Ola 0735-33 01 86, Tommie 0761-42 44 47
  • Adress: Bredavik 503, 373 78 Fågelmara
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom Skincity

Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine