EM_Sjo¨dins VVS AB_03

3 min lästid

VVS med totalentreprenad

Sjödins VVS AB utför ett brett spann av tjänster, från större jobb inom nyproduktion till mindre servicearbeten. Med ett stort nätverk av andra aktörer kan de också erbjuda helhetslösningar till kunden inom många jobb.

Jesper Sjödin som har en lång erfarenhet av VVS-yrket startade företaget Sjödins VVS i början av 2020. Jesper som snabbt fick många kunder och uppdrag när han startade valde att omvandla den enskilda firman till aktiebolag efter ett år. Trots att han startade alldeles innan pandemin slog till har han haft många uppdrag i stort sett hela tiden. 

 

– Det var två veckor under april som det blev lugnt men redan i början av maj exploderade det igen, då många sommargäster kom ut till Blidö och Yxlan där jag utförde många jobb, säger Jesper.


Innan Jesper startade sitt företag var han anställd på en firma i Stockholm under tio år samt fem år på ett företag i Roslagen. 

Badrumsrenoveringar med totalentreprenad

Inom företaget utför han både större och mindre jobb, alltifrån VVS inom nyproduktion, som villor och attefallshus till större och mindre servicejobb. 


– Jag hjälper även till att gräva för nya avlopp, då jag anlitar underentreprenörer som utför det medan jag står för totalentreprenaden. Även inom till exempel badrumsrenoveringar kan jag erbjuda kunden ett helhetskoncept, då jag har samarbetspartners inom el, bygg, kakel, mattor och så vidare. 


Just idag befinner han sig i ett sommarhus där han har installerat vattenfilter för att vattnet ska renas. 


– Det blir allt vanligare med sådana installationer. Antingen beror det på att vattnet börjar bli sämre eller att människor testar vattnet i allt större utsträckning, för att man mer bryr sig om vad man dricker. 


Öarna i Stockholms skärgård 

Sjödins VVS utför jobb från Djursholm till Hallstavik och sommartid även sjövägen, eftersom de har en båt som de kan ta sig ut till öarna i Stockholms skärgård med. Sedan starten har de fått många kunder och Jesper berättar att många av dem kommer på rekommendation från tidigare kunder. 


– Gör man ett bra jobb sprider det sig. 


För Jesper som utför många olika typer av jobb är dagarna varierande och det är just det som gör att han tycker att det är så givande. 


– Det roligaste är servicejobben, då det blir nya saker varje dag men självklart är det kul med uppdrag inom nyproduktion då och då också. 
Planera för renoveringen 

När man som kund ska renovera eller bygga nytt och väljer att själv köpa in detaljer och inredning för till exempel badrummet, rekommenderar Jesper att man köper från välkända leverantörer. 


– Ska man köpa blandare kan det vara bra att välja stora varumärken som Mora eller FM Matsson, då har vi reservdelar till det. Mindre kända märken ska man hålla sig ifrån, då det är stor skillnad i kvaliteten. Proffsgrejerna håller mycket bättre, menar Jesper. 


Förutom att använda välkända varumärken rekommenderar Jesper också att man ser om sitt hus med jämna mellanrum. 


– Det är viktigt att ta hand om sitt hus och hela tiden ha uppsyn över vad som behöver göras, speciellt när det gäller vatten. Många tycker att det är dyrt att renovera ett badrum eller att det känns onödigt att köpa en ny toalett eller pump men det är viktigt. Om man har ett badrum som börjar bli till åren kan det vara bra att lägga undan pengar och planera för den kostnaden. Man kan givetvis pyssla en del själv i huset när det kommer till renoveringar men vatten och el ska man låta ett proffs göra, då det är lag på att man ska vara behörig, avslutar Jesper. 


Läs mer...

2021-10-11

EM_hagatun revision_01

Kunnig och tillgänglig redovisningskonsult

Artikel Att anlita en redovisningskonsult har många fördelar. Inte nog med att du som företagare får mer tid över till din kärnverksamhet. Du kan också få värdefulla tips och råd som gör ditt företag lönsammare....
EM_kantar advokatbyra°_01

KANTER attraherar den yngre generationens jurister

Artikel Advokatbranschen är konservativ. Ambitionen för byråer att växa så mycket som möjligt, traditionella maktstrukturer och ett hierarkiskt tankesätt skapar arbetsplatser där unga biträdande jurister förväntas...
  • SJÖDINS VVS AB
  • Tel | 0734 25 57 57
  • Adress | Gamla Norrtäljevägen, 761 91 Norrtälje
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine