EM_wennersbar&bistro_01
3 min lästid

Wenners Bar & Bistro – hemmakänsla och genuin smak

Menyn hos Wenners Bar & Bistro varierar från vecka till vecka, med en perfekt blandning av traditionella svenska rätter och internationella favoriter. Här står husmanskost självklart i centrum. På sin varierande meny hittar du allt från klassiska maträtter till spännande nyheter.


På Kungsgatan i Varberg ligger Wenners Bar & Bistro, en mysig och välkomnande restaurang där varje gäst blir som en del av familjen. Här flödar historier om livets resa, familjeband och en passion för mat som har gått i arv från far till son. Wenners Bar & Bistro öppnades i mars 2021, en dröm som blev verklighet för far- och son duon. Alexander beskriver känslan i restaurangen som att “vara i vårt vardagsrum” - en plats där folk kan känna sig hemma med ett glas vin i handen. 




- Menyn varierar från vecka till vecka, med en perfekt blandning av traditionella svenska rätter och internationella favoriter. Husmanskost står självklart i centrum, med allt från klassiska biffar med löksås till spännande nyheter som lammytterfilé med citron och mynta gremolata, säger Alexander. 


Kanske är det just människorna bakom Wenners som gör denna plats så speciell. Far och son, båda med olika generationers erfarenhet, men med samma passion för mat och gästfrihet. Alexander, inspirerad av sin far, beslutade tidigt att följa sin fars fotspår. Redan vid sju års ålder visste Alexander att hans framtid låg inom restaurangbranschen. Med en kockutbildning i ryggen och en tid av lärdom från arbete i Australien kombinerar Alexander nu sin passion för mat med entreprenörsandan han ärvt från sin far. Båda har de en sak gemensamt; deras kunder är allt. Det finns gäster som, trots svåra rörelsehinder, gör det till en prioritet att besöka Wenners för att njuta av deras mat. Sådana ansträngningar är inte bara ett bevis på den utmärkta maten, utan också på den atmosfär och känsla av gemenskap som Wenners skapar.




- Tänk dig att du kommer in och känner dig avslappnad med ett glas vin i handen. Den känslan av välkomnande vill vi förmedla, säger Alexander med en inlevelse som genomsyrar hela stället.


Från sina tidiga år på Hotel Strandbaden till att vara kökschef på flera välrenommerade ställen, har Lars under 40 år finslipat sin kärlek till matlagning, särskilt för svensk husmanskost.


- Matlagning är mitt största intresse, det är som att jag jobbar med min hobby. Jag älskar enkelheten i en god löksås och potatis – det ska vara rakt på sak, säger Lars.




Oavsett om du är ute efter en mysig fikastund med nybakade biskvier, en läcker lunch eller en avkopplande kväll med ett glas vin, har Wenners Bar & Bistro något att erbjuda. Med en kombination av erfarenhet, passion, och en genuin kärlek till sina gäster, har Wenners Bar & Bistro blivit till en destination där gamla minnen vaknar till liv och nya skapas.


2023-07-12
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies