EM_wirtgen_01EM_wirtgen_02EM_wirtgen_04

Moderna maskiner i framkant

Wirtgen Sweden AB är en komplett leverantör av produkter och tjänster inom vägbyggnad. Här utvecklas ständigt nya maskiner och innovativa lösningar som ligger rätt i tiden.
– Vi har mångfacetterade produkter och kan lösa kundens krav med all den kunskap och de maskiner som vi har. Väljer man oss väljer man långsiktigt samarbete och vi är starka på marknaden, säger Mattias Johansson.

Historien om uppkomsten för Wirtgen Group sträcker sig ända tillbaka från 70-talet, då man skulle underhålla Autobahn och behövde en maskin för att ta sönder betongen. Företaget började då producera maskiner och hade sin verksamhet i en liten källare i tyska Köln. 


Under åren köptes andra företag upp och idag består koncernen av fem starka och välkända varumärken, Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann och Benninghoven där alla levererar högkvalitativa produkter och tjänster till vägbyggnadsindustrin. Totalt omsatte Wirtgen Group 35 miljarder under 2017 och 2018 köptes det upp av den amerikanska börsnoterade bolaget John Deere. 
I och med deras starka varumärken och maskiner inom alla områden har de idag vuxit till en komplett leverantör av vägbyggnadsindustrin. 


– Vi krossar berg som vi blandar i våra asfaltsverk, lägger ut asfalt med våra läggare, packar asfalt och grus med våra vältar och fräser upp asfalten igen på vägarna. Det gör att det blir en sluten cirkel, säger Mattias Johansson, som är vd sedan fem år tillbaka.


Tillverkningen av maskinerna sker i fem tyska städer. De har även fabriker i Kina, Indien och Brasilien som tillverkar för den lokala marknaden. 


På Wirtgen i Alvesta, som startade 1992, jobbar ett team på 20 personer. Även i Göteborg och i Nora finns två mindre kontor med totalt 15 medarbetare. På de tre kontoren säljer alla de fem varumärkena, reservdelar till maskinerna och utför även service. 


Deras kunder består till största del av stora byggbolag och stora uthyrningsföretag men även lokala asfaltsbolag. De är verksamma i hela Sverige och exporterar även begagnade maskiner till andra länder runt om i världen. I Alvesta finns även en kundsupport, för att snabbt kunna vara på plats om något händer. 


– Om man lägger asfalt på en stor väg och något går sönder, måste vi snabbt vara på plats. Det kostar mycket när det står still och därför har vi dygnet runt jour under veckorna.


Företaget har cirka 800 reservdelar och över 60 olika maskintyper inom områden som väg och mineralteknologi. Här är det mesta möjligt och de ligger i framkant vad det gäller ny teknologi. När en ny kund vänder sig till Wirtgen i Alvesta gör de först en behovsanalys tillsammans med kunden. 


– Vi tar reda på hur vi kan hjälpa kunden och se vad de behöver och genom det stora modellprogrammet som vi har, så kan vi lösa nästan alla uppgifter.


Idag är många av företagets maskiner elektrificerade och det är ett område man jobbar ständigt med. Företagets framtidsvision är att fortsätta vara marknadsledande inom vägbyggnadssegmentet samtidigt som man också utvecklar de olika varumärkena. Wirtgen Group har idag cirka 55 dotterbolag världen runt och är minst sagt en stark aktör på marknaden.  


– Vi finns imorgon och nästkommande dag, vilket är en stor trygghet för kunden. De vet att vi ägs av samma ägare, har bra service, kvalitativa reservdelar och att vi ständigt kommer ut med nya produkter. 

Läs mer...

2021-03-15

Läs mer
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • WIRTGEN SWEDEN AB
  • Tel: 0472-100 91
  • Adress: Björnstorpsvägen 18, 342 30 Alvesta
EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine