EM_fallnerfors bygg_03

3 min lästid

Husbyggare med egen verkstad

Med stor noggrannhet och fokus på kvalitet i varje uppdrag har Fallnafors Bygg AB i Jönköping skaffat sig ett brett spann av kunder. Främst ägnar de sig åt nybyggnationer i form av nyckelfärdiga hus med totalentreprenad men tar sig också an olika former av ROT-arbeten.

Trots sin unga ålder har Robin Andersson redan hunnit skaffa sig en lång erfarenhet av yrket som snickare innan han startade Fallnafors Bygg för 5,5 år sedan. Han startade då enskild firma, något som han omvandlade till aktiebolag efter två år. Att starta eget var något som lockade, då han redan hunnit jobba sju år som anställd.


– Jag var anställd som arbetsledare och skötte det mesta åt dem och då kände jag att jag lika gärna kunde starta eget och sedan dess har det flutit på, säger Robin. 


För Robin var yrket som snickare givet redan från start, då han är uppväxt i en hantverkarsläkt. 
Tillverkar blockhus 

Fallnafors Bygg har idag fyra anställda och har sitt upptagningsområde i Jönköping med omnejd. Till största del utför de jobb åt privatpersoner men även företag, som till exempel husleverantörer. 


Företaget utför både nybyggnationer och renoveringar av olika slag, även om just husbyggnationer är deras största fokus. Husen bygger de från lösvirke men även modul- och blockhus. De har också en egen verkstad där de tillverkar blockhusen som de sedan reser. 


Då Fallnafors Bygg har ett brett nätverk av andra hantverkare erbjuder de sina kunder en bekväm helhetslösning. 


– Vi kan lösa det kunden vill ha i och med att vi har så bra kontakt med många andra hantverkare. 

Inom renoveringar som går under ROT-avdraget utför de alltifrån rena snickarjobb invändigt till takbyten utomhus. 
Söker snickare 

Det märks tydligt att Robin brinner för yrket och branschen, att han gillar kundkontakten och alla de olika projekt som arbetet innebär.


– Jag tycker att det är väldigt roligt, annars hade man aldrig orkat jobba så mycket. Man träffar mycket folk och det är ofta en skön stämning ute på byggena, menar Robin. 


Då företaget ständigt växer med fler kunder och uppdrag, söker de nu fler snickare att anställa. 


– Jag söker snickare som kan ta ett stort eget ansvar. Det är viktigt att de klarar sig själva när man är ett mindre företag som vi är. 


Inom företaget råder en stor servicekänsla och att alltid leverera det som utlovats.


– Vi är framförallt plikttrogna och håller det vi lovar. Både vi och de underentreprenörer vi samarbetar med ser alltid till att lämna ifrån oss noggrant utförda arbeten. Det är nog också det som gjort att vårt goda rykte har spridit sig så mycket. 


I framtiden hoppas Robin att företaget kan växa lite till utan att för den sakens skull bli för stort. 


– Vi ska öka litegrann men jag vill behålla den familjära känslan som råder. Jag kan tänka mig att ha upp till tio anställda. Då hinner jag fortfarande vara med ute på projekten och hjälpa till, avslutar Robin.Läs mer...

2021-10-12

EM_cfd_01

Handel med CFD ökar – detta behöver du känna till

Artikel ”Contract for Difference”, mer allmänt känt som CFD, har funnits i årtionden, men intresset har verkligen ökat under de senaste åren. De finansiella instrumenten har blivit allt lättare handla och den...
EM_kantar advokatbyra°_01

KANTER attraherar den yngre generationens jurister

Artikel Advokatbranschen är konservativ. Ambitionen för byråer att växa så mycket som möjligt, traditionella maktstrukturer och ett hierarkiskt tankesätt skapar arbetsplatser där unga biträdande jurister förväntas...
  • FALLNAFORS BYGG AB
  • Tel | 0705 97 36 03
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv