_DSC4306_DSC4298PRINT_DJI_0161DSC_5883DSC_5816_C2WEB_DSC_3187

Så blir bostadsaffären din bästa affär i livet

Hur gör man för att få bästa möjliga utdelning vid en bostadsförsäljning? Vi på Enterprise Magazine har ställt oss den frågan och därför talat med fastighetsmäklaren Hans Mörner.

Hans äger och driver Hans Mörner Fastighetsförmedling, ett bolag som helt fokuserar på Danderyds kommun där han förmedlar alla typer av bostäder, från den lilla bostadsrätten till den riktigt stora och exklusiva villan. Hans har större delen av sitt liv bott i Danderyd, något som gett honom en djup lokalkännedom och ett brett kontaktnät. Hans har drivit eget företag under två år med stor framgång, bland annat är han den enda mäklaren som under förra året sålde två villor på exklusiva Strandvägen i Djursholm.


På vår fråga om hur man gör sin bästa affär svarar Hans med ett skratt:


      – Anlita mig som mäklare så brukar det bli bra! Nej men allvarligt talat så är det en process som måste hanteras på rätt sätt.


Hans anser att man först bör träffa två till tre olika mäklare.


      – Att sälja sin bostad är ett projekt där både säljare och mäklare är djupt involverade, säljaren har detaljkunskap och bostaden och mäklaren vet hur man på bästa sätt presenterar bostaden på marknaden för att erhålla absolut högsta pris. Det är viktigt att samarbetet mellan säljare och mäklare fungerar bra, välj därför en mäklare med god renommé, med stor lokalkännedom och som det känns enkelt och tryggt att arbeta med. Låt gärna mäklaren presentera sin arbetsmodell och hur han eller hon driver processen för att garantera kvalitén Detta är nog till och med viktigare än arvodet, ett något högre arvode betalar sig  direkt om man får in ett bud till!


Hans delar upp försäljningsprocessen i flera delar.


      – Då grundarbetet är gjort, det vill säga, då man fotograferat, mätt upp och besiktigat bostaden går jag nästan alltid in i en så kallad underhandsprocess. Detta innebär att jag kontaktar de spekulanter i vårt spekulantregister som indikerat intresse för den typ av bostad som vi nu ska sälja. Denna del av processen burkar beroende på säljarens önskemål pågå mellan en och tre veckor. Lyckas man inte gå i mål under denna del går man ut mer publikt med annons i lokalpress samt givetvis hela batteriet av marknadsföringskanaler via internet, Hemnet, Booli, Facebook, Instagram med flera.


Vi på Enterprise Magazine undrar lite mer om vad en underhandsprocess innebär.


      – Nuförtiden säljs faktiskt rätt många hem helt och hållet underhand. Detta gäller främst mer exklusiva objekt där ägarna inte vill synas publikt. Jag har exempelvis just nu fyra objekt helt underhand, de kommer sannolikt aldrig att synas på Hemnet. Nackdelen kan vara att det tar lite längre tid men man når ofta riktigt bra priser. En försäljning där man endast går underhand lämpar sig dock absolut bäst för exklusiva objekt där säljarna har gott om tid. Vi mäklare får de flesta av våra affärer genom rekommendation av våra gamla kunder, detta gäller framförallt oss som inte tillhör de stora kedjorna. Det är alltså ändå viktigare för oss att verkligen jobba stenhårt för att vara 100 procent säkra på att våra kunder blir nöjda. Av den anledningen ser jag alltid till att jag inte har för många objekt samtidigt då det krävs tid för att verkligen ge mina säljare all fokus. Mitt jobb är att till stor del att skapa trygghet för spekulanterna, det kan jag bara göra genom att kunna objektet i detalj, har man för många objekt samtidigt blir det svårt att uppehålla kvalitén. Trygga och välinformerade spekulanter har mycket lättare för att lägga bra bud.


Hans förklarar att en bra budgivning normalt brukar resultera i det absolut bästa priset marknaden är villig att betala.


      – Jag skall ju enligt lag vara helt opartisk i allt förutom säljarens pris, där mitt mål alltid är att uppnå högsta möjliga pris och det prutar jag aldrig på!

Läs mer...

2020-03-01 19:00

Hemsida
BT6Q0738mdeol1O¨

Hur fungerar en vårdnadstvist?

Artikel Alla som har genomgått en vårdnadstvist vet hur känslomässigt tungt det kan vara och hur långdraget och ekonomiskt påfrestande det kan kännas. Frågorna är ofta många. Jurist Selena Svillar är specialiserad...
202022

Redovisningskonsult med fokus på skog och lantbruk

Artikel På MJE Redovisningskonsult AB i Nässjö utför den auktoriserade redovisningskonsulten Magnus Eriksson tjänster åt främst lant- och skogsbrukare men är också inriktad på andra branscher. Här står kvalitet...
  • Hans Mörner Fastighetsförmedling
  • 08-755 19 19
  • Ösby Stationshus, 182 64 Djursholm
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine