202049 01202049202049 02

Specialister på glas

Lindqvist & Son Glasmästeri i Lindesberg är en auktoriserad bilglasmästare som besitter en bred kompetens. De kan erbjuda sina kunder ett brett spann av olika tjänster och produkter. Oavsett om man vill laga en trasig vindruta eller köpa ett effektivt inglasningssystem till uterummet, är Lindqvist & Son Glasmästeri i Lindesberg rätt företag att vända sig till.

Lindqvist & Son Glasmästeri i Lindesberg erbjuder mängder av tjänster och produkter inom flera, olika produktkategorier. De har en stor och bred kompetens och arbetar väldigt flexibelt för att möta kundernas behov. De utför glasreparationer på bland annat bilar samt monterar specialduschväggar, solskydd, inglasningssystem, markiser och persienner, där bilglas är den del som är absolut störst och står för över hälften av omsättningen i företaget. 


      – Nu för tiden är det fler  funktioner inbyggda i bilglaset, som kameror och sensorer, som gör att det blir känsligare. Dessutom vill biltillverkarna ha tunna glas för att minska bilens vikt, vilket gör att vi har fullt upp med just bilglasrelaterade jobb, säger Urban Lindqvist som tog över företaget under 2015. 

  

Företaget har avtal med de flesta försäkringsbolag på marknaden och även kunder inom byggbranschen, där de oftast utför tjänster inom reparationsglasning. Men de utför också en del montering av persienner och solskydd. 


      – Något som är i ropet just nu är invändiga glaspartier som det är en stegrande efterfrågan på, då många vill ha rymd och ljus i hemmet. 


Företaget jobbar både mot privata kunder och företag men även kommuner och landsting. Upptagningsområdet för Lindqvist & Son Glasmästeri sträcker sig över hela Lindesbergs kommun samt Ljusnarsbergs kommun.


      – Om det kommer in någon som vill ha hjälp men befinner sig utanför våra ordinarie arbetsområden, så kan vi ordna det. Men jag försöker ofta styra om dem till ett glasmästeri som ligger närmare kunderna, då det är både tidskrävande och ekonomiskt ohållbart att åka för långt. När vi åker lite längre brukar vi försöka styra upp så att vi tar flera jobb samtidigt i målområdet för att effektivisera arbetet och kostnaderna.


Urban har idag fyra heltidsanställda och en deltidsanställd i företaget. I lokalerna har man utrymme för tre bilar, varav en av platserna kan avsättas för längre projekt vid behov. Vissa projekt kan även utföras utomhus när vädret tillåter. 


      – Idag torkar limmet så fort att det går det otroligt snabbt att laga ett stenskott. Det kan utföras ute på gården under den varmare perioden av året och torkar då på en halvtimme. Under vinterhalvåret måste man ta mer hänsyn till väder och vind för att glaset inte ska påverkas av kylan, så då tar det istället cirka tre timmar att laga en ruta.


Urban förklarar att när det kommer till rutor som skadats av stenskott, vill försäkringsbolagen helst att man lagar dem istället för att byta ut rutan och därför är det viktigt att lämna in bilen relativt snabbt efter att skadan uppkommit. 


      – Som kund gäller det att ta tag i det och lämna in bilen i tid innan stenskottet börjar spricka, då det är svårt att stoppa med dagens tunna glas.


I vissa fall behöver man ändå byta ut vindrutan och hur stor kostnaden blir varierar och beror helt på vilken försäkring man har tecknad. 


      – Har du valt en försäkring med låg premie så blir självrisken högre och det handlar om allt från 750 kronor upp till 2400 kronor när det gäller privatpersoner, avslutar Urban.

Läs mer...

2020-03-12 10:45

Hemsida
BT6Q0738mdeol1O¨

Hur fungerar en vårdnadstvist?

Artikel Alla som har genomgått en vårdnadstvist vet hur känslomässigt tungt det kan vara och hur långdraget och ekonomiskt påfrestande det kan kännas. Frågorna är ofta många. Jurist Selena Svillar är specialiserad...
201068_01_v2

Hyr en kock till ditt eget kök

Artikel Med en inhyrd kock i köket slipper man sköta inköp och tillagning och kan istället njuta av festen och ha mer tid att umgås. Före detta deltagaren i Sveriges Mästerkock, Lina Ländin, driver Linas kök...
  • Lindqvist Glasmästeri
  • 0581-625290
  • Smedjegatan 15
    711 30 Lindesberg
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine