201063 KP&S1201063 KP&S3201063 KP&S2

Specialister på skorstenar

Källreda Plåt & Smide AB är en av de största skorstenstillverkarna i Sverige och har hittills tillverkat och levererat över 2000 skorstenar. De erbjuder sina kunder helhetslösningar, från design till montering. – Vi löser kundernas skorstensproblem, från stort till smått och har dessutom en erfarenhetsbank som är ganska vid, som vi kan titta på när det gäller mer speciella projekt, säger Peter Magnusson som är ägare till företaget.

Källreda Plåt & Smide har en minst sagt gedigen erfarenhet av att tillverka skorstenar. De har försett industrier och energibolag med skorstenar sedan 1970 och är specialister inom industriskorstenar, rökrör och stålkonstruktioner. 


De gör även en del andra produkter som räcken och kabeltrummor i stål. Peter har jobbat inom företaget sedan 1994, blev delägare med sin bror 2008 och tog under 2012 över verksamheten själv. Här jobbar även hans fru Pernilla sedan 2012 med de administrativa uppgifterna.


Deras kunder finns över hela Sverige men också i Norge, Finland och Polen. Skorstenarna som skräddarsys helt efter kund är från 7 meter ända upp till 70 meter höga. De både designar, tillverkar och i många fall även monterar skorstenen hos kund.


      – Vi har hela kedjan med montage om kunden vill ha det men det finns vissa kunder som väljer bort montagedelen, då de själva har kunskapen och är insatta.


Det är flera aspekter som styr vilken höjd skorstenen ska ha, som till exempel miljökrav där man tittar på i vilken höjd rökgaserna får släppas ut.


      – Jag gör en design och sätter ihop ett paket som ska ge en så bra produkt som möjligt i slutändan. Jag tittar bland annat på hur det blir mest ekonomiskt fördelaktigt för kunden och det gäller inte bara vid själva investeringen, utan under hela livslängden på skorstenen som ligger på trettio år. En stor styrka hos oss är att vi är otroligt flexibla, både i våra konstruktioner och vårt arbetssätt. Vi kan med ganska kort varsel genomföra en ändring, även om skorstenarna eller balkarna redan är under produktion.


Deras tillverkningsanläggning är stor, vilket gör att de kan testmontera skorstenen innan den ska levereras och monteras ute hos kund.


      – Vi kan testmontera nästkommande del på bottendelen för att se att allt stämmer, det är då en stor fördel med att ha stora lokaler.


I stort sett är allt material de köper in är plåt i platt format som de själva valsar, till både rökrör och yttermantel.

En stor del av materialet som används inom tillverkningen är fullt återvinningsbart och de har i stort sett inga utsläpp. 


Företaget är certifierat inom ISO 9001 och ISO 14001, två andra certifieringar som är viktiga för företaget är ISO 3834 samt EN 1090-1:2009 +A1:2011 EX3, vilket gör att de får CE-märka sina skorstenar och stålkonstruktioner. 


      – Det är en stor trygghet för kunden och det finns en lag som förbjuder företag att göra konstruktioner på marknaden om man inte är certifierad.


På företaget jobbar fem anställda som tillverkar runt tio skorstenar per år och här jobbar de alltid med fokus på kvalitet.


      – Vi är inte billigast på marknaden men vi levererar alltid med bra kvalitet. När kunden får produkten ska den vara perfekt. Här försöker vi göra allt rätt från början och ser man att det är något som är tokigt stoppar vi produktionen och kollar upp det direkt. Vi har dessutom otroligt kompetent personal som jobbar här.

Läs mer...

2020-01-24 10:00

Hemsida
204068_01

Svensktillverkade och klimatanpassade miljöpooler

Artikel Vem drömmer inte om ett blått blänkande vatten på tomten under sommarens varma dagar? Pooldrömmarna kan se olika ut. Medan någon vill använda poolen för lek och plask, vill någon annan använda den till...
204114_01

Behandlingar för skönhet och hälsa

Artikel På U-Zone kan kunderna ta del av en mängd olika behandlingar, både inom skönhet och hälsa. Här utför de kvalitativa behandlingar där kunden alltid står i fokus. – Kunderna ska känna sig som hemma här...
  • Källreda Plåt & Smide AB
  • 0470-701210
  • Källreda 3, 363 35 Tolg
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine