193032 FFC1193032 FFC2

Hållbar livsstilsförändring

Det finns en himla massa sätt att gå ned i vikt på. Det går att rasa i vikt med extrema lågkaloridieter eller för den som har mycket tid, dagliga maratonspinningpass. Den kloka viktminskningen fokuserar på stegvis livsstilsförbättringar med hållbara resultat.

Fettförbrännarcoachen är en online-tjänst för den som önskar gå ned i vikt. Eddie Alsén, biomedicinsk idrottspedagog med fettförbränning och livsstilsförändring för kvinnor över 40 år som specialkompetens, är grundare av konceptet. 

       – Det grundar sig i en ganska enkel filosofi och ett synsätt på våra klienter att de själva har förmågan att skapa nya och bättre vanor, men kan behöva hållbara råd som är enkla att följa i vardagen. Förbättrade vanor inom kost, träning och hälsa som stegvis arbetas in i rutinerna och passar in i det livspussel som varje kvinna, eller individ, ofta befinner sig i, i den åldern. 


Eddie betonar vikten av att gå ned i vikt på rätt sätt. Vikt som förloras på vågen kan vara vätska som drivits ur kroppen eller en kombination av fett och muskelmassa. Fettbrännarcoachens program ger ett resultat där muskelmassan bibehålls eller till och med ökar, medan fettmassan är det som försvinner. 

       – Vi stirrar oss inte blinda på vågen utan jobbar utifrån att forma om kroppen, att behålla den muskelmassa som är viktig för välmående, styrka och hållning, samt att muskelmassa har en förbränningseffekt även i vila, vilket fettmassa saknar. För oss känns måttbandet mer relevant att använda. 


I början av en viktminskningsprocess brukar motivationen vara på topp och framstegen tydliga. Omgivningen är ofta uppmuntrande. Den här kurvan brukar efter en tid plana ut och det är viktigt att få fortsatt support på väg mot målet. 

        – Vi har en oerhört stark support. En relation med oss börjar alltid med en hälsoanalys och målsättning. Vi är nöjda först när våra klienter är nöjda. Den support som behövs handlar ofta om att hjälpa klienten att ta eget ansvar för att kunna nå målet. Vi ger kunskap om den beteendeförändring som krävs och genom att jobba med en liten förändring i taget så skapar vi möjligheter till resultat som är hållbara över tid. 


De pass som rekommenderas är styrketräningspass på cirka 20 minuter per tillfälle, tre till fyra gånger per vecka. Måltidsplanen är enkel att följa och består av tydliga råd som att äta långsammare, minska portionerna samt att få in proteiner vid varje måltid. 

        – Att förbättra ett beteende tar tid. Vi jobbar i en till två veckor med varje ny vana som ska etableras. Enkla verktyg som att proteinmängden per måltid ska motsvara storleken på din handflata, att dricka sju glas vatten om dagen, och så vidare. Målet är att göra små förändringar men med största möjliga effekt. Programmet varar i sex månader för att vanorna ska hinna landa ordentligt.


Fettförbrännarcoachens klienter får väldigt bra resultat. Via en peppande Facebookgrupp delar de sina framgångar med varandra samt motiverar varandra när det behövs.
         – Vi vet vad som fungerar. Det finns en plan som handlar om att ta sig genom fem olika steg. 

  • Bygga upp rätt mängd kalorier utan att räkna dem 
  • Bygga rätt proportioner i våra energikällor - proteiner, kolhydrater och fett
  • Bygga en hälsosam och balanserad livsstil - stress, sömn och återhämtning 
  • Bygga upp fysisk aktivitet i vardagslivet 
  • Bygga upp rätt träning 

          – Programmet är designat för viktminskning och välmående. Vi tror inte på snabba crash-courses eller märkliga dieter. Vi tror på att ta det lite lugnare. Att se resultatet längre fram. Det kloka i att ta många små steg och ett i taget. Om du står i en trappa och ska upp tjugo trappsteg är det definitivt lättare att ta ett trappsteg i taget än hela trappan i ett kliv, skrattar Eddie. 

Läs mer...

2019-05-28 09:45

Hemsida
201007 O&EAB4

Våtlacker som helhetskoncept

Artikel Med ett helhetstänk levererar Olsson & Ekberg kvalitativa produkter till sina kunder. Deras kärnområde är våtlacker för lastvagnar, personbilar och industri. Med egna tekniker och lång erfarenhet av både...
201023 ME1

Helhetskoncept inom skönhetsbehandling

Artikel Masami Estetik drivs av Ida och Erika, två drivna tandläkare som vidareutbildade sig och öppnade två injektionskliniker. De har skapat ett helhetskoncept med behandlingar inom hudvård, estetik och medicin...
  • Fettförbrännarcoachen
  • 0730-59 24 15
  • Rörkullsvägen 7 26
    302 41 Halmstad
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

Arkiv

© 2019, Enterprise Magazine