Krögarna Michel Berendji och Daniel Tegeland tog över restaurangen förra året och det råder ingen tvekan om att de båda älskar vad de gör. Arbetet beskriver de som en livsstil och efter en utmanande start kan de nu nöjt konstatera att man nått upp till ambitionerna för vilken slags restaurang man vill driva.
– Utmaningen låg länge i hur vi skulle få restaurangen att passa ett internationellt klientel. Det ska finnas mat för alla smaker och bra lösningar när vädret skiftar och gästerna rör sig ut och in, förklarar Michel.
– Vår ambition är att höja njutningen för alla som är ute på banan. Även en snabb kopp kaffe ska det vara en upplevelse -besökaren ska känna ”Wow, vilket gott kaffe!”, fyller Daniel i.
I sommar har slottsrestaurangen hela 80 olika företagsevent inbokade och utöver dessa tillkommer flera bröllop, barnkalas och födelsedagsfester. Då har man inte räknat in de 800 medlemmarna i golfklubben, som tillsammans gör 35,000 golfrundor per säsong.
På restaurangens meny finns något för alla smaker: allt från korvstroganoff till bouillabaisse. Nytt för i år är att man också kommer att erbjuda julbord.
– Det blir ett traditionellt bord med de klassiska rätterna, säger Daniel och berättar att man kommer att ta fram julmaten i samarbete med bland andra stjärnkocken Christian Hellberg.
– Alla är välkomna, både de som vill gå en tur på banan, de som vill äta gott och de som bara njuta av den vackra miljön. Oavsett varför du kommer ska ett besök hos oss överträffa dina förväntningar - då har vi lyckats, avslutar Michel.