På Restaurang Indigo trivs alla. Hit kommer barnfamiljer, arbetskamrater, kärlekspar och kompisgäng i alla åldrar.
– Jag har hittills inte träffat på någon som inte tycker om tapas, säger ägare Önder Alagöz entusiastiskt.
Önder öppnade restaurangen på Stora Gatan i Västerås år 2011. Ambitionen har alltid varit att erbjuda genuin, välsmakande och prisvärda tapas. Precis som om man vore i Spanien.
– Jag har aldrig kompromissat med min övertygelse om att nöjda kunder är det enda som är viktigt och jag har hellre en begränsad meny full av perfekt tillagade rätter än ett stort utbud av halvdana rätter,
förklarar Önder.
Ett koncept som sannerligen har gått hem hos Västeråsborna. Restaurang Indigo har sedan starten vuxit och utvecklats i stadig takt. Rätterna på menyn är indelade i tre olika kategorier; vegetariska tapas, tapas bestående av kött och fågel samt tapas med fisk och skaldjur. Gästerna är fria att plocka som de vill från den generösa menyn.
– Vi hjälper självklart dem som inte kan bestämma sig för vad de vill äta att kombinera ett antal smårätter till en perfekt tallrik. Vi har också vår specialmeny som består av färdiga tallrikar skapade av våra skickliga kockar, säger Önder.
På specialmenyn hittas bland annat paella, ett mixat tapasfat med 15 olika smakbitar kombinerade av kocken samt en planka full av lufttorkad skinka och korvar från den Iberiska svarta grisen(Iberico bellotta). Här finns även en rätt som skapats speciellt för Indigos yngre gäster.
– På vår barntallrik finns bland annat kycklingspett, chorizokorv, mini hamburgare och potatis med dipp.
Den som önskar något sött efter maten finns ett antal desserter att välja mellan.
För tre år sedan öppnade Önder restaurangens vinkällare för sina gäster. I det så kallade Vinoteket vilar fantastiska kvalitetsviner från hela världen. Här i denna rustika och genuint unika miljö kan både små och stora sällskap njuta av mat och dryck. Naturligtvis är Indigos Vinotek öppet för större sällskap att abonnera, här finns plats för hela 50 sittande gäster och vinkällare är ett populärt val för traktens företag.
– För just företag brukar jag rekommendera att, om det är möjligt, välja en vardagskväll. Då är det är lugnare i restaurangen och vi har möjlighet att ägna sällskapet all uppmärksamhet, säger Önder.
Vinoteket används ofta för events av alla de slag. Önder har bjudit in till ett stort antal temakvällar genom åren.
– Vi har haft vinprovningar med viner från olika länder och regioner, bland annat Toscana och Bordeaux.
Vinprovningarna leds av våra egna sommelier.
Ett annat exempel på temakvällar har gått i ostens och olika chark produkters tecken. Inte särskilt överraskande med tanke på att Önder fullkomligt älskar lufttorkade chark produkter. Som det ser ut i dag är det endast större sällskap som kan boka dessa kvällar. Något Önder planerar att ändra på. Tanken är att vi ska ha tema kvällar senare i höst, under olika datum som man kan anmäla sig till på våran hemsida.
– Det kommer att vara ett roligt sätt att träffa nya människor på, säger Önder som är övertygad om att det inte kommer att råda brist på samtalsämnen.
Önder som ständigt vill utveckla sin verksamhet har nyligen färdigställt en ny bar på övervåningen. Själv har han gått en bartenderutbildning för att i vanlig ordning kunna ge service av högsta kvalitet.
– Jag vill erbjuda mina gäster ett glas vin eller öl tillsammans med en tallrik baskiska pintxos. Det kommer precis som allting annat på Indigo att vara delikat, okomplicerat och prisvärt.
En avslappnad avslutning på arbetsveckan och en perfekt inledning på helgen helt enkelt!