EM_ProLegal Go¨teborg AB_02

Alla bolag oavsett storlek har rätt till en affärsjurist

Bolla tankar, få en proaktiv affärsjuridisk rådgivning löpande i företagets vardag eller hjälp att förhindra begynnande tvister. ProLegal i Göteborg var en av Sveriges första byråer att erbjuda en extern bolagsjurist för tillfälliga uppdrag och göra affärsjuridiken tillgänglig för alla. Få tillgång till en egen bolagsjurist eller anlita dem som en interimslösning!

Oavsett om man är ett start-up, ett större fastighetsbolag med expansionsplaner, ska nyanställa eller upprätta kommersiella avtal, finns juridiken i grunden och genomsyrar bolagets vardag. Catrine Holmgren och Ann Marcus Pedersén grundade ProLegal 2012, med en fast övertygelse om att alla bolag behöver och har rätt till affärsjuridisk rådgivning.


– Långt ifrån alla bolag har möjlighet att anställa en bolagsjurist, men är i behov av rådgivning i stora eller små frågor. Med en flexibel prismodell, vår branscherfarenhet och affärsförståelse, insåg vi att vi kunde hjälpa fler i rollen som externa bolagsjurister. Nu har branschen och behovet växt och vi med den, säger Catrine.


– Företag behöver ofta hjälp med olika former av avtal, både att upprätta och granska dem samt att identifiera och minimera risker i avtal som är på väg att ingås. Vi är utmärkta bollplank och kan hjälpa till med skriftliga formuleringar i brev och mail. Om det uppstår oenigheter kan vi gå in och tolka avtal och jobba för ett sätt att komma framåt och vidare utan att man hamnar i domstol, fortsätter Ann. 
Catrine och Ann hade många års erfarenhet av affärsjuridik och roller som bolagsjurister på väletablerade företag när de grundade ProLegal. Idag är även Alexandra Tham Forster, Cynthia Gondi och Pernilla Karlsson anställda på byrån. Fredrik Önnerfors ansvarar för ProLegals verksamhet i Lund.


– Tillsammans är vi specialiserade inom kommersiella avtal, fastighetsjuridik samt IT-juridik, och har lång erfarenhet av komplexiteten som kan uppstå inom berörda branscher. Juridiken bör användas som ett verktyg, löpande i den vardagliga verksamheten för att skapa säkrare affärer. När man jobbar nära och långsiktigt med oss, kan vi fånga upp enklare frågor som direkt kan appliceras i verksamheten. Vi kan flagga för risker men också ge proaktiva råd som hjälper företaget framåt, säger Ann.


– Det är vanligt att företag inte förstår vilka juridiska behov de i själva verket har, eller ser fördelarna i samarbeten mellan affärsjuristen, redovisnings- revisions- eller advokatbyrån. Med en pragmatisk rådgivning, skapas rätt förutsättningar för att företaget ska bli mer framgångsrikt, tillägger Catrine.
Idag mer än någonsin är det vanligt med olika former av interimslösningar. Föräldraledig personal, sjukskrivningar, plötsliga uppsägningar eller vid arbetstoppar behöver större bolag ofta en extra juridisk resurs på plats, som kan täcka upp och hjälpa till att hålla företaget flytande.


– Vi går ofta in när man behöver en bolagsjurist på deltid, eller för att täcka upp vid tillfälliga toppar då belastningen är stor eller personalstyrkan är låg. När vi kommer in som en form av brygglösning inför en nyanställning, inser många fördelarna med att använda sig av oss som externa bolagsjurister i stället för att anställa personal. Är någon sjuk eller ledig kan vi alltid kan täcka upp med en kollega, förklarar Catrine. 


ProLegal finns där för dig som behöver en bolagsjurist på plats under några dagar i veckan, eller en affärsjurist för löpande juridisk rådgivning. En affärsjurist vid din sida ger ett professionellt intryck, ordning och reda och mer lönsamhet i företaget.

Läs mer...

2021-05-29

EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
  • PROLEGAL GÖTEBORG AB
  • Tel: 0735-22 82 20 | 0735-22 82 22
  • Adress | ProLegal, Box 307, 421 23 Västra Frölunda
    Besöksadress | Ringögatan 10, Göteborg
    Besöksadress | Krafts torg 10a, Lund
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine