EM_Wennerlunds Tandva°rd AB_03

Allmäntandvård med fokus på helhet och estetik

Förutom att Wennerlunds Tandvård AB besitter en stor kunskap och lång erfarenhet har de också inriktat sig på en komplett helhet, där funktion och estetik går hand i hand. – Vi jobbar med helheten för att få ett bra resultat och eftersträvar alltid att skapa god munhälsa, säger Fredrik Wennerlund.

För Fredrik Wennerlund som är tandläkare och ägare till kliniken Wennerlunds Tandvård är det viktigt att jobba med helheten och att varje patient känner sig omhändertagen.


På den trivsamma lilla kliniken råder en familjär känsla, där man alltid vill hitta rätt lösning för varje individ. På kliniken arbetar de med tandvårdshälsa, bettfunktion och estetik vilket gör att de alltid eftersträvar naturliga resultat.


– Estetik är att efterhärma naturen medan kosmetik gör det bättre än det naturliga. Om det kommer en patient som har fått en tand utslagen är vårt mål att härma de andra tänderna så den smälter in, säger Fredrik.


Fredrik som har varit tandläkare under många år och tidigare drivit en större klinik tog över den nuvarande kliniken för tre år sedan. Han brinner verkligen för sitt yrke, med alla delar som det innebär.


– För mig består tandläkaryrket av tre olika delar, beprövad erfarenhet och vetenskap, konsthantverk och social samvaro.


På kliniken arbetar också den anställde tandsköterskan Ulrika, som tidigare har arbetat många år inom sjukvården och besitter lång erfarenhet av att möta människor i olika situationer. När Fredrik tog över kliniken i Åsa hade den funnits i fem år. Att gå från att äga en större till en mindre klinik, är något han verkligen kände var rätt.


– Jag uppskattar känslan av att vara lite skärgårdsdoktor i byn. Från att ha ägt en större klinik i många år uppskattar jag det lilla och mysiga.
En god tandhälsa

Till Fredriks klinik kommer patienter i alla åldrar, där de flesta söker sig till kliniken för allmäntandvård  eller enbart estetiska behandlingar men ofta en kombination av båda.


– Det gäller att ha en bra bas att stå på och det ska vara så friskt som möjligt, eftersom hälsan sitter i munnen. Har man en hög bakteriehalt i munnen som kariesbakterier eller tandlossningsbakterier och det passerar ut blodet kan det finnas större risk att framkalla hjärnblödning, hjärtinfarkt och så vidare. Vårt grundläggande mål är att bygga upp ett klientel i Åsa med bra tandhälsa och bibehålla den och blir det samtidigt snyggt är det ännu bättre.


För den som vill utföra en estetisk behandling finns flera alternativ, som implantat eller skalfasader. En del patienter kommer också till kliniken för att bleka sina tänder. Vi gör då först en undersökning av patienten, för att se om det är möjligt.

På kliniken kan patienter som är i behov av det även erbjudas osynlig tandställning, som används under ett visst antal veckor, för att på olika sätt rätta till tänderna. 
Se slutresultatet innan behandling 

Fredrik berättar att tekniken har utvecklats mycket under de senaste åren, vilket har gjort att de till kan visa patienterna hur resultatet kommer att bli av en behandling innan de beslutar sig.


– Med hjälp av dagens teknik kan vi skicka bilder till patienten hur det kommer att se. Det är ofta mycket pengar det handlar om och då vill man se hur resultatet kommer att bli.

Läs mer...

2021-08-12

Em_serviceinabox_03

IT-företag med känsla

Artikel Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • WENNERLUNDS TANDVÅRD AB
  • Tel | 0340-65 65 50
  • Adress | Åsa stationsväg 3, 439 55 Åsa
EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine