Dela artikel

Allt för din båt

Att ha båt i centrala Stockholm kan vara svårt både när det kommer till att få båtplats under sommaren, förvaring under vintern och service inför högsäsongen. Hammarby Marinservice AB erbjuder alltifrån service av motorer till att underlätta för båtägarna året runt.


– Vi erbjuder ett helhetskoncept där båtägarna hyr båtplats av oss vid bryggan på sommaren och efter säsongen ger oss nyckeln för att ta hand om båten över vintern. Vi tar då upp den, förvarar den på land och servar den inför nästa säsong, berättar Andreas Ödqvist, ägare av Hammarby Marinservice på Långholmen i centrala Stockholm.
Större delen av arbetet handlar annars om skötsel och reparationer av utombordsmotorer på fritidsbåtar upp till elva meter. Det är främst under hösten som båtägare lämnar in sina motorer för förebyggande service, något som blivit allt vanligare sedan de nya fyrtaktsmotorerna ökat i popularitet.
– Vi märker att intresset för nya fyrtaktsmotorer har ökat. Folk vill ha kvalitet på sitt båtåkande och dessa motorer både drar ner bränsleförbrukningen och är mer miljövänliga. Dessutom är båtägarna mer rädda om sina motorer och lämnar in dem hos oss både för service och trygg förvaring under vintern, fortsätter Andreas som även erbjuder hämtning av motorerna ute hos kund.

Han tog över företaget efter sin pappa, som drivit det sedan 1979 och erbjuder förutom fullservicen även försäljning av båtar.
– Vi säljer alla typer av båtar som ingår i den kategori vi arbetar med, men även vattenskotrar går åt en del när det är fint väder.

2013-02-14