Dela artikel

Allt under samma tak

Sedan 2011 ingår företaget Projektengagemang Elmiljö i den snabbt växande konsultkoncernen Projektengagemang, som erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom områdena infrastruktur, byggnader, industri och projektledning. Därmed kan Projektengagemang Elmiljö tillsammans med sina systerföretag erbjuda totallösningar för projekt inom dessa områden.

Verkställande direktör för Projektengagemang Elmiljö, Michael Gustafsson, har en lång bakgrund som konsult. För knappt två år sedan började han arbeta på Projektengagemang Elmiljö, som erbjuder heltäckande konsulttjänster inom teknikområdena el, tele och transportsystem. Företaget ingår dessutom i konsultkoncernen Projektengagemang.
   – Vi kan allt rörande el-, tele- och transportsysteminstallationer i byggnader. El är lätt att förstå vad det innebär, de andra två teknikområdena är kanske mer abstrakta? Tele omfattar exempelvis datanät, larm för bland annat brand och inbrott, kameraövervakning och passerkontroll. Transportsystem är de delar som rör transporter i byggnader, som hissar, rulltrappor, rullband, traverser, med mera, förklarar Michael.

Projektengagemang Elmiljö har funnits i 75 år och hette fram till och med januari i år
K-Konsult Elmiljö. De vet vad som krävs för ett lyckat projekt. I dag har företaget ungefär 55 anställda, och målsättningen är att fortsätta att expandera. 

   – Hos Projektengagemang finns kompetensen för att ta hand om totala projektleveranser då vi är tvärdisciplinära, och förutom el, tele och transportsystem även erbjuder samtliga övriga teknikkompetenser som krävs för totalprojektering av ett infrastruktur-, byggnads- eller industriprojekt. Nämnas kan arkitekter, konstruktörer samt VVS-och energikonsulter.

Inom koncernen finns även tre systerföretag som också sysslar med el.
   – Vi kompletterar varandra kunskaps- och erfarenhetsmässigt och kan på så sätt ta hjälp av varandra och bevara den fina kompetensen som finns inom företagen. Vi vill förbättra samarbetet ännu mer och bli starkare tillsammans.

Projektengagemang Elmiljö har kontor i Stockholm, Uppsala, Danderyd, Södertälje, Visby och Nyköping. De största kunderna är Locum, Sisab, Trafikkontoret i Stockholm, SL samt olika kommuner och landsting.
Företaget projekterar, byggleder, besiktigar och projektleder. De är inblandad i många olika projekt, såsom byggnationen av Citybanan och nya pendeltågsstationer. De arbetar även med om- och nybyggnationer på Södersjukhuset i Stockholm samt med om- och nybyggnationer av förskolor och skolor i Stockholm och dess kranskommuner.

2015-03-05