EM_B&K Lots och Transport AB_02

3 min lästid

Bemanningsföretag med mycket kunskap

Med lång erfarenhet av lots och transport förser B&K Lots och Transport AB företag runt om i Sverige med yrkeschaufförer. Med stor noggrannhet matchar de rätt person med rätt uppdrag och har genom åren skapat sig en stor kundkrets med många nöjda kunder.

Att anlita ett bemanningsföretag med yrkeschaufförer har många fördelar. Dels kan personalstyrkan utökas vid högre beläggning och dels behöver man aldrig som företagsägare oroa sig för att lastbilen inte kan komma iväg på utsatt tid på grund av sjuk personal.


Magnus Björnevret och Fredrik Karlsson som driver B&K Lots och Transport var båda anställda som yrkesförare under många år innan de beslutade sig för att slå sig ihop och starta eget. Redan efter ett par månader började de att anställda och idag, fyra år senare, har de sjutton anställda. Ända sedan starten har kvalitet stått i fokus för Fredrik och Magnus.


– Kvantitet har aldrig varit viktigt för oss, då vi alltid värnat om kvaliteten. Vi har ända sedan starten varit noga med att skicka ut rätt person för rätt jobb, för att företagen ska få rätt kompetens, säger Magnus.
Kvalitet i varje kunduppdrag 

I huvudsak hyr de ut sin personal till företag i Helsingborg, Göteborg och Sölvesborg. Idag har de också två egna lastbilar som de köpt in under de senaste månaderna, som innebär att de i framtiden kan hyra ut både lastbil och personal inför vissa uppdrag. När företaget får in ett nytt uppdrag kör alltid Magnus eller Fredrik själv första gången, för att kunna guida den personal som blir tilldelad uppdraget.


– När vi kör själva ser vi också för vem uppdraget skulle passa, då vi vet vad varje anställd är bäst på, förklarar Fredrik.


Till största del består körningarna åt fasta kunder, vilket ger dem en krångelfri lösning att hyra in kompetent personal.


– De som hyr in personal av oss slipper problemet med en anställd chaufför som blir sjuk till exempel. De köper istället tjänsten av oss och blir någon av våra chaufförer sjuka sätter vi in en annan för uppdraget och kan på så sätt lösa det snabbt, säger Magnus.
Passion för branschen och yrket 

Inom företaget har Magnus och Fredrik lyckats hitta en duktig skara anställda, både kvinnor och män, som alltid är noggranna i sina uppdrag och har mycket kunskap, trots att det enligt företagsägarna är svårt att hitta.


– Det ringer minst en ny kund i veckan som vill ha hjälp samtidigt som de gamla kunderna utökar sin verksamheter och det har gjort att vi måste tacka nej, då det är ont om bra chaufförer som är lediga, säger Fredrik.


Magnus och Fredriks mål när de startade var att kunna anställa tio personer, ett mål som de snabbt nådde. Idag trivs de med storleken på företaget men kan i framtiden tänka sig att äga fler egna lastbilar. Trots att företagets administrativa del tar tid ser både Magnus och Fredrik till att få tid att själva kunna vara ute på vägarna att köra, då det är en stor passion för dem.


– Hur bra det än skulle gå och hur stora vi än blir så skulle vi köra. Vi vill inte enbart sitta på ett kontor, utan också vara ute och köra, då vi älskar det vi gör, avslutar Fredrik.Läs mer...

2021-09-20

EM_arbetsrattsexperten_01

Arbetsrättsexperten är Sveriges största Arbetsrättsbyrå!

Artikel Har du blivit felaktigt uppsagd eller behöver företaget hjälp med organisations- och personalfrågor? På kort tid har Arbetsrättsexperten knutit till sig ett 30-tal specialiserade medarbetare, med fokus...
EM_blomsterstudion_01

Blomsterbutik med inspiration från naturen

Artikel Blomsterstudion i Jönköping erbjuder ett brett sortiment av krukväxter, snittblommor, inredning och olika delikatesser. En unik och mysig butik där naturen står i fokus. Här finns blommor och arrangemang...
  • B & K LOTS O TRANSPORT AB
  • Tel | 0705-08 07 08, 0705-11 40 35
  • Adress | Kumla Sörby 106, 692 93 Kumla
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine