204065_01204065_02

Bil- och traktorverkstad med spetskompetens

I över 80 år har Dala Bil och Traktorverkstad försett sina kunder med service och reparationer av både lantbruksmaskiner och personbilar. Med stor noggrannhet och personlig känsla erbjuder de sina kunder ett brett spann av tjänster och produkter.

På AB Dala Bil och Traktorverkstad i Hörby erbjuder de ett brett program av service och tjänster inom såväl lantbruksmaskiner som personbilar, oavsett märke. Trots att de är ett företag av det mindre slaget besitter de en stor expertis. Här erbjuder de sina kunder snabb och bra service.


Förutom att de är också importör av en Mc Cormick traktorer och maskiner samt är auktoriserad återförsäljare av Kawasaki ATV och Mule. Företaget som startades upp redan 1938 av nuvarande ägare Mattias Nilssons farfar, har minst sagt etablerat sig på marknaden. Trots att företaget funnits under många år uppdateras de sig ständigt med fler varumärken och tjänster. Under 2018 utökade de verksamheten med försäljning av ett komplett vall- och jordbearbetningsprogram och blev även återförsäljare av Samasz och Unia och Trejon.


De är också anslutna till BDS och utför därmed alla reparationer fackmannamässigt med kvalitetsprodukter.

I verkstaden jobbar totalt 5 anställda där alla ansvarar för sitt område som de besitter spetskompetens inom. Förutom det har företaget också två anställda säljare som jobbar i olika delar av Skåne. Till största del består deras kunder av företagare inom lantbruk men även många privatpersoner söker sig till dem.

Deras kunder finns runt om i Skåne och för de som inte har möjlighet att ta sig till verkstaden har de en fullutrustad servicebil.

– Vi kan göra mycket arbete på plats hos kunden och det blir allt vanligare. Många har själv en verkstad som man kan stå i, förklarar Mattias Nilsson.


I verkstaden utför de också hydraulikarbeten, då de pressar nya hydraulslangar till vagnar och maskiner.

Inte nog med att företaget har en gedigen erfarenhet att stoltsera med och en stor kompetens hos alla anställda, erbjuder de också drop-in för AC-service för både personbilar och lantbruksmaskiner,

– Det är något som är väldigt uppskattat av kunderna.

God och personlig service är en punkt som står högt upp på listan för företaget. Här utför de alla jobb snabbt och effektivt till konkurrenskraftiga priser.


Mattias berättar att visionen inför framtiden är att upprätthålla samma nivå på företaget och fortsätta erbjuda sina kunder ett brett spann av tjänster.

– Det viktigaste är att vi kan hålla samma goda service som vi ger våra kunder idag, avslutar Mattias.

Läs mer...

2020-09-29

enterprisemagazine.se - concito.se - 18-06-2021

Intresserad av att hitta nya kunder?

Artikel
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
  • AB Dala Bil och Traktorverkstad
  EM_peter-svensson_05

  Peter Svenson fotograferar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  EM_georg-wikman_01

  Mannen bakom Kan Jang

  Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  Arkiv