Dela artikel

Bjud hem en egen mästerkock

Antonios Kalikatzaros på Kitchen Events Sweden växte upp på en mindre grekisk ö med en pappa som var fiskare och mamma som drev en fiskerestaurang. Med andra ord kan han sin mat. Under 80-talet utbildade han sig till kock och konditor och har nu mer än 30 år i branschen.

Det var kärleken som gjorde att Antonios Kalikatzaros kom till Sverige 2001. Han började arbeta på restaurang, men kände snart att han ville klättra på karriärstegen och arbeta mer självständigt. Första steget blev ett samarbete med hotellkedjan Scandic Hotels och Eurest Restaurants lunchrestauranger.

– Jag arbetade också för en bemanningsfirma och var runt på olika restauranger och lärde mig väldigt mycket. Därefter började jag arbeta på Sheraton och kände att jag kunde göra det här själv. Nu har jag drivit eget sedan tre år och lagar mat hemma hos olika kunder, håller i matlagningskurser och bedriver catering.

Antonios Kalikatzaros har en erfarenhet utöver det vanliga och har sammanställt en rad olika menyer som kunderna kan välja bland på hans hemsida. I nuläget finns sex menyer med tre rätter och många bufféer. Vill kunderna ha något särskilt så ordnar han det.

– Det går att fixa allt, säger Antonios Kalikatzaros, som drivs av en yrkesstolthet och en vilja att ge kunderna det allra bästa.

Endast de finaste råvaror är goda nog att laga mat på menar han. Det ska vara kvalitet till 100 procent och därför vill han expandera långsamt.

På Kitchen Events Sweden kan man ställa upp med kort varsel om det skulle behövas.

– Jag hade en kund som fyllde år samma dag och ringde sju timmar innan hon behövde maten. Jag fixade det, men vanligtvis hör kunderna av sig veckor innan, säger Antonios Kalikatzaros, som har byggt upp en omfattande kundkrets med många stammisar genom åren.

2016-01-19