Dela artikel

”Bra hantverkare har alltid jobb”

Amla Byggs ägare Anders Hjorth märker dagligen av svenskarnas stora intresse för det egna boendet. Att renovera och bygga om är en självklarhet vid de flesta bostadsköp. ”Byggprojekten i de privata hushållen betydligt fler nu jämfört med när jag startade för tolv år sedan”, säger han.

Amla Bygg AB har hängt med ett bra tag. Här har ägaren Anders Hjorth valt att hålla det enkelt för att alltid kunna styra uppdragen och anpassa sig efter rådande behov.
– Som enda anställd i Amla Bygg samarbetar jag med en rad företag och hyr in personal till mina projekt. Det är en enkel och effektiv lösning som kanske inte genererar de största pengarna men som däremot öppnar upp för bra och okomplicerade samarbeten, säger Anders Hjorth.


Amla Bygg har etablerat nära samarbeten med hantverkare från Polen och Litauen. Inte minst erbjuder de en hantverksmässighet inom stenläggning och murning som få svenskar behärskar.
– I Sverige har vi ingen tradition av den här typen av hantverksarbeten, i Polen och Litauen däremot har de efter kriget byggt upp hela städer igen. Här finns en stor kompetens och tradition inom plattsättning och murning, säger Anders.

Samtidigt är det av största vikt att kommunikationen med kunden är bra och okomplicerad. Därför är samtliga av företagets anställda svensktalande och alla arbetar de utifrån ett tydligt kundfokus.
– Det är otroligt viktigt att leverera och sköta sitt arbete väl, våra uppdrag kommer från rekommendationer. Utför man sina uppgifter väl märker man inte av någon lågkonjunktur. Då finns det hur mycket byggjobb som helst!
För den kund som för första gången ska anlita en hantverkare är det enligt Anders Hjorth mycket värdefullt att ta hänsyn till en rad parametrar utöver själva priset.
– Kontrollera att företaget är certifierat och försäkrat om någon olycka skulle äga rum. Är de dessutom kreditvärdiga har du de viktigaste indikatorerna på att allt är som det ska. Ta också en referens på ett jobb liknande det de ska utföra hos dig. Det är viktigt!

2012-10-29