EM_dagensbygg_01

Byggföretag på frammarsch

Med mottot att alltid leverera kvalitet och utföra varje jobb med noggrannhet har byggfirman Dagens Bygg hunnit skaffa sig en stor kundkrets med många nöjda kunder på kort tid. De utgår från Örebro och Stockholm men tar på sig jobb över hela Sverige.
– Vi ska alltid vara bäst på det vi gör. Konkurrensen är hård och det gäller att ständigt leverera kvalitet och göra kunderna nöjda, vilket vi har lyckats bra med, säger Janis Virats.

Med lång erfarenhet av byggbranschen valde Janis Virats och Janis Fridrihsons att starta egen byggfirma. Janis Virats kom till Sverige från Lettland för 17 år sedan och började jobba som anställd åt olika byggföretag till en början. Under många år har han också drivit många olika byggprojekt åt både privat- och företagskunder.


– Det har alltid varit målet att få driva ett lönsamt företag i en bransch som vi verkligen tycker om, säger Janis Virats.


Dagens Bygg AB har både privatpersoner och företag som sina kunder och verkar även som underentreprenörer i samarbete med större företag. 


De kan även erbjuda sina kunder totalentreprenad, då de anlitar andra hantverkare och ger kunden en bekväm helhetslösning, där de tar hand om projektet från början till slut. Under de två år som företaget funnits på marknaden har de vuxit och har idag elva anställda. 


– Vi har fullt upp då det ständigt kommer in nya jobb och vi ser stora möjligheter till att anställa fler inom en snar framtid. 
”Vi utgår från Örebro och Stockholm men tar på oss jobb över hela Sverige”
– Vi har bland annat levererat flera projekt till fjällvärlden och har även projekt på gång där just nu.


Högsta kvalitet  

De berättar att de flesta nya kunder som söker sig till företaget kommer via rekommendation från tidigare kunder. Att Dagens Bygg fått ett så stort kundspann kan mycket väl bero på deras fokus ända från start har varit att leverera med kvalitet. 


– Många företag fokuserar ofta på att det ska gå snabbt och då kan kvaliteten bli lidande. Vi vill alltid göra ett bra jobb och leverera med högsta kvalitet och det är något som kunden verkligen uppskattar. Att leverera ett jobb av högsta kvalitet kan ta någon timme extra mot för dem som hetsar fram ett projekt, men det är värt att betala lite extra för att få ett perfekt slutresultat.Under de två åren som företaget funnits på marknaden har de vuxit i långsam takt, där små jobb ofta har lett till större projekt. 


– Det har gett oss möjligheten att växa i en sund takt. Man får kämpa lite för att lyckas och får inte vara kräsen, utan man får ta de jobb man får, oavsett om det är i Stockholm eller i andra delar av landet.


Deras ambition inför framtiden är att expandera och kunna anställa fler allt eftersom och så småningom bli cirka 25 anställda. 


– Det känns som en bra storlek på företaget där vi kan fokusera fullt ut på våra egna projekt. 


När företaget har ett projekt på annan ort ser de till att de anställda har det bra och någonstans att bo. De har också ständig kontakt med de anställda under byggets gång och bistår med hjälp när det behövs. 


– Vi åker ofta ut för att kommunicera och inspektera arbetsplatser och ser över projekten även om våra anställda är väldigt självgående och duktiga. Vi gör det för att kontrollera kvaliteten samt säkerställa tidsplanen för projektet och för att vi bryr oss om hur de anställda mår.


Ekohus 

Dagens Bygg har precis börjat jobba med ekohusbranschen,  www.dagensekohus.se framförallt mot privatpersoner. 
”Vi ligger i startgroparna för att erbjuda dessa projekt men det är något som vi verkligen ser fram emot”
– Det är ekologiska hus som byggs av naturliga material och drivs av solceller. Det här är något som ligger helt rätt i tiden och växer i andra europeiska länder. Vi ligger i startgroparna för att erbjuda dessa projekt men det är något som vi verkligen ser fram emot, avslutar Janis Virats. 


Nyckelfärdigt ekohus.

Läs mer...

2021-04-27

EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • Dagens Bygg AB

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine