enterprisemagazine.se - zilence.se - 01-07-2021

Dämpa ekon och efterklang


Vissa rum har en fruktansvärd akustik. De ekar eller ger en efterklang så fort man rör sig eller flyttar på möbler. Det kan nästan vara outhärdligt att vistas i ett sådant rum eller lokal. Men det finns något att göra åt saken. Det man kan göra är att sätta upp så kallade akustikpaneler. Det de gör är att dels ta bort efterklang och eko, dels kan de dämpa ljud på bra sätt. De ser till att göra en bättre akustik helt enkelt. Akustikpaneler finns att sätta i tak, så väl som på väggar. De går att använda i det privata hemmet, på jobbet så väl som i offentliga rum.
Få en bättre akustik

Är det så att du har ett hem med en ganska så minimalistisk inredning? Då kan akustiken så att säga bli lidande. Vanligtvis dämpas olika ljud och saker av att man har mattor, möbler, tavlor med mera. Om du tänker på hur det låter i ett helt tomt rum så har det ju ett eko eller efterklang, men när man sedan fyller detta rum med saker som inredning och möbler, så försvinner det ofta. Men har du få möbler, så kan ekot vara kvar. Du kan lösa det genom att sätta upp akustikpaneler. Du kan även lösa det genom att ta in mer mjuka material i rummet, som fler mattor till exempel.


Uppnå en bättre akustik

Det finns ett smart sätt att uppnå en bättre akustik hemma. Det genom att du ser till att ljuddämpa ditt innertak. Du har många olika varianter av akustikpaneler så väl som akustikplattor att välja mellan som alla har olika egenskaper. I ett privat hem bör efterklangstiden ligga på 0,4 och 0,6 sekunder. För att få det är det smart att sätta in paneler för akustiken samt även få in mer möbler, mattor och inredning.

Läs mer...

2021-07-02

Enterprise.se_partnertekst 09-03-2021

Vi möblerar hallen: Hur kan man undvika att förstöra det första intrycket av lägenheten?

Artikel Ett litet rum med stor betydelse. Hallen är det första intrycket av en lägenhet. Det är här du välkomnar besökare, tar farväl och väntar på familjemedlemmar. Det är också den plats där du börjar varje...
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan.

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

Arkiv